Zprávy 2022

12.9.2022

Vzájemná spolupráce mezi o.p.s. Život dětem a mediální skupinou INCORP

Život dětem o.p.s. už 22 let pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi. Jsme nesmírně rádi, že s námi mediální skupina INCORP navázala spolupráci, protože informování veřejnosti o naší práci je pro nás nesmírně důležité. Určitě je zapotřebí, aby lidé věděli, komu pomáháme a jaké projekty připravujeme. Tato nabídka nezištné spolupráce svědčí o tom, že v mediální společnosti INCORP jsou lidé, kteří mají otevřené srdce ve prospěch těch nejpotřebnějších.

Mediální skupina INCORP a.s., do které patří například nezávislý zpravodajský portál EuroZprávy.cz nebo společenský magazín stars24.cz, se pravidelně zapojuje do podpory různých nadací či podpory různých unikátních kulturně-společenských projektů a eventů. S nápadem podporovat právě o.p.s. Život dětem přišel majitel mediální skupiny INCORP Petr Zelinka. Sám říká: „Příběhy nemocných dětí nebo dětí v nesnázích mě vždy jako otce tří synů velmi zasáhnou. Naše společnost, mediální skupina INCORP a.s., má pravidlo, že každý rok vybíráme z mnoha podpůrných projektů několik, kterým následně pomáháme. Nemocné dítě je jedna z nejhorších osudových etap života rodičů i samotného dítěte. Děti mají žít v klidu a v radosti. Proto je třeba pomáhat, pokud tu možnost máme.“

V této chvíli vrcholí příprava několika akcí, které Život dětem o.p.s. organizuje. Patří mezi ně tradiční podzimní Srdíčkové dny, veřejná sbírka na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi, která začíná 19. září, a to Zábavným odpolednem pro děti i dospělé na nám. Míru v Praze. Tuto sbírku přijde podpořit řada našich zpěváků, např. Monika Absolonová, Leona Machálková, Petra Černocká, Standa Hložek, Jan Bendig a mnoho dalších. Posledního října začíná velká sbírka Srdce dětem ve všech obchodech Lidl, ta loni získala pro nemocné děti úžasnou částku 43 milióny korun, za které Život dětem pomáhá těm nejpotřebnějším v průběhu letošního roku. Bližší informace o sbírce najdete na www.srdcedetem.cz.

Pevně věříme, že vzájemná spolupráce organizace Život dětem o.p.s. a mediální skupiny INCORP přinese mnoho pozitivního do života dětí, kterým osud do života nedaroval to nejdůležitější – tolik potřebné zdraví.