Zprávy 2021

2.12.2021

Srdce dětem v Lidlu – nejštědřejší sbírka roku

Již po jedenácté se ve všech obchodech společnosti Lidl konala v první polovině listopadu tradiční sbírka na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi Srdce dětem. Zákazníci si mohli za minimální částku 30 Kč u pokladen zakoupit samolepku ve tvaru srdíčka a nalepit ji do velkého srdce ve výloze. V každém obchodě byl umístěn velký plakát s konkrétním dítětem, kterému Život dětem o.p.s. pomohl z výtěžku loňské sbírky. Zákazníci se tak mohli přesvědčit, že tato krásná a zcela ojedinělá sbírka pomáhá nemocným dětem v celé naší republice.

S velkým dojetím jsme sledovali, jak se ta velká srdce postupně plní malými samolepkami, až je nebylo skoro kam nalepit. A s napětím jsme čekali, zda se podaří překonat výtěžek z loňského roku, který byl 39 miliónů korun. Na tuto zprávu jsme čekali jak my v o.p.s. Život dětem, tak stovky rodin, které pravidelně třikrát ročně mohou požádat u nás o pomoc.

Výsledek sbírky Srdce dětem nás přímo ohromil. Je opravdu obdivuhodné, kolik laskavých lidí je ochotno pomoci těm, kteří se potýkají s těžkým osudem a bez podpory nás ostatních se neobejdou. Zákazníci společnosti Lidl přispěli v rámci sbírky pro vážně nemocné děti úžasnou částkou 41 507 000 Kč a společnost Lidl jako každým rokem výtěžek zaokrouhlila na 43 000 000 Kč. Šek s touto neuvěřitelnou částkou jsme převzali od generálního ředitele společnosti Lidl Pavla Stratila, který nás všechny potěšil tím, že vnímá sbírku Srdce dětem jako tradiční součást tohoto obchodního řetězce. Máme velkou radost, že sbírka Srdce dětem se stala už podruhé nejštědřejší sbírkou roku v rámci světového dne dárcovství Giving Tuesday. Předání šeku mělo proběhnout v rámci připravovaného koncertu v pražské Viole, kde měl vystoupit mimo jiné i zpěvák Tomáš Klus, aby potěšil rodiny s nemocnými dětmi, které se na koncert nesmírně těšily. Ovšem kvůli covidu jsme museli koncert zrušit a byli jsme rádi, že Tomáš Klus přišel na Střelecký ostrov, aby poděkoval všem, kteří se na sbírce Srdce dětem podíleli.

Život dětem o.p.s. tímto ze srdce děkuje všem zákazníkům Lidlu, kteří se do sbírky zapojili i tentokrát s velkou štědrostí, všem zaměstnancům, kteří s velkým nasazením nabízeli srdíčka, bez nich by sbírka tak úspěšná nebyla a pochopitelně celé společnosti Lidl, která investuje do realizace sbírky nejen vlastní finanční prostředky, ale taky hodně úsilí a nadšení. Všichni máme velkou radost, že sbírka Srdce dětem dokazuje, jak vnímáme potřebu pomáhat těm, kteří se bez nás neobejdou. Opravdu všem nesmírně děkujeme.