Zprávy 2017

5.11.2017

Sedmý ročník sbírky Srdce dětem v prodejnách Lidl startuje v již pondělí 6. listopadu

Rok se s rokem sešel a již 6. listopadu startuje další ročník charitativní sbírky Srdcem dětem v prodejnách společnosti Lidl. Tento sbírkový projekt organizujeme s velkou podporou společnosti Lidl a jejích laskavých zaměstnanců a zákazníků. Již po sedmé si klade za cíl získat co nejvíce finančních prostředků na pomoc vážně nemocným dětem z celé České republiky.
srdcedetem-logo-2016web-smallZákazníci se mohou do sbírky v prodejnách Lidl zapojit zakoupením samolepky ve tvaru srdce s logem projektu v hodnotě 30 korun. Lidé, kteří si nebudou moci zakoupit samolepku projektu přímo v prodejnách Lidl, mají novou možnost, jak pomoci nemocným dětem – mohou si koupit virtuální samolepku/srdíčko online v aplikaci app.srdcedetem.cz/chci-pomoci za jakoukoliv částku, minimálně za 30 Kč. Platit mohou pomocí své platební karty. Vše je zabezpečené díky platební bráně od České spořitelny. Sbírka potrvá do 19. listopadu.

Za celou dobu spolupráce se díky sbírce Srdce dětem podařilo zlepšit život již více než 1 590 nemocných dětí. V rámci projektu Srdce dětem 2016 jsme pro nemocné děti získali úžasných 21 000 000 Kč. Přitom od zákazníků jsme do sbírky obdrželi 19 334 680 Kč a společnost Lidl tuto krásnou částku doplnila na rovných 21 miliónů korun.

samolepka-lidl-spolecne-detemVelmi nás těší a máme obrovskou radost kolik hodných a milých lidí, si každoročně v předvánočním období v prodejnách Lidl samolepku za 30 Kč zakoupí. Je to opravdu úžasné, když lidé spojí svá srdce pro dobro druhých v našem případě pro dobro vážně nemocných dětí.

Zorganizovat takovou sbírku není snadné, o to více si vážíme všech, kteří se na sbírce každoročně podílejí. Patří k nim srdeční zaměstnanci společnosti Lidl (laskaví lidé v kancelářích a za pokladnami), ale také milí zákazníky, bez jejichž přispění by pomoc nebyla úplná, protože každá pomoc je velmi potřebná.

Věříme, že i letošní ročník předvánoční sbírky bude úspěšný a že lidé, kteří si samolepku zakoupí budou mít den krásnější, protože síla člověka není v jeho rukou, ale v jeho srdci.

Za rodiny nemocných dětí srdečně děkujeme vedení společnosti Lidl, všem jejím zaměstnancům a samozřejmě zapojeným zákazníkům za pomoc a jsme plni očekávání, jakou částku se podaří pro nemocné děti získat v letošním roce.

Komu sbírka pomáhá:
Sbírka pomáhá dětem s vážným onemocněním, jako je například spinální svalová atrofie a dystrofie, dětská mozková obrna, cystická fibróza, mukopolysacharidóza, autismus, nemoc motýlích křídel, dětem s kombinovaným a onkologickým onemocněním. Získané finanční prostředky putují na úhradu jejich léčby, zdravotních a kompenzačních pomůcek, přístrojů a dalšího potřebného k jejich uzdravení a také ke zlepšení kvality života těchto dětí. Za předchozích šest ročníků sbírky Srdce dětem se vybralo 76 500 000 Kč.