Zprávy 2019

31.10.2019

Sbírka Srdce dětem ve všech prodejnách Lidl je za dveřmi…

I malý příspěvek znamená pro Maxíka, Adrianku, Klárku a stovky dalších dětí velkou pomoc. Díky pomoci lidí, kteří přispěli do sbírky Srdce dětem, se podařilo zlepšit život více než 900 vážně nemocných dětí.

Roční Maxík se potýká s nevyléčitelnou spinální muskulární atrofií, pětiletá Adrianka při porodu málem zemřela a trpí kombinovaných postižením a tříletá Klárka se kvůli své nemoci neobejde bez speciálních rehabilitací.

Tyto a stovky dalších dětí spojuje těžký osud poznamenaný krutou, většinou nevyléčitelnou nemocí, která zásadně ovlivňuje život celé jejich rodiny. Kromě strachu ze smrti dětí, života mezi nemocnicí, rehabilitacemi a intenzivní domácí péčí je spojuje ještě jedna věc – ve většině rodin nemůže jeden z rodičů kvůli náročné péči o nemocné dítě pracovat. Jeden příjem pak rodině nestačí na nezbytné neurorehabilitace či drahé pomůcky, které dětem velmi pomáhají, ale zdravotní pojišťovny je stále nehradí nebo je v některých případech je hradí jen částečně. Bývají to invalidní vozíky, speciální kočárky nebo zádržné systémy. Například na invalidní vozík si přibližně polovinu prostředků musejí rodiny sehnat samy, což znamená většinou částku kolem 50 000 Kč. Jeden měsíční pobyt ve speciálním zařízení pak stojí přibližně 60 000 Kč. A pokud rodič zůstane s nemocným dítětem sám, je situace ještě horší.

Těmto dětem a jejich rodinám pomáhá obecně prospěšná společnost Život dětem a sbírka Srdce dětem. Tato sbírka probíhá už tradičně v listopadu ve všech prodejnách Lidl. Po dobu dvou týdnů mohou zákazníci získat samolepku ve tvaru srdce za svůj příspěvek do kasiček u pokladen nebo si příspěvek mohou nechat přičíst k nákupu. Přispět mohou i on-line na www.srdcedetem.cz.

Díky loňské sbírce mohla o.p.s. Život dětem nakoupit pomůcky a léčebné programy za neuvěřitelných 30 milionů korun a pomohla tak zlepšit život 906 nemocným dětem a jejich rodinám. Například Maxík dostal speciální kočárek, Adrianka mohla díky této pomoci odjet na ozdravný pobyt k moři, které má na její nemoc téměř zázračné účinky a Klárka si mohla dovolit tolik potřebné intenzivní rehabilitace.

Přispějte i vy v letošní sbírce Srdce dětem
v prodejnách Lidl od 4. do 17. listopadu.

Každá koruna nemocným dětem má smysl.

Sbírka Srdce dětem se koná každoročně před Vánoci v prodejnách Lidl pod záštitou Život dětem o.p.s. Za sedm let jejího konání přispěli zákazníci a společnost Lidl celkovou částkou 127 milióny korun. Za získané peníze nakupuje Život dětem o.p.s. přístroje, zdravotní pomůcky, ošetřovací materiál nebo hradí ozdravné a rehabilitační pobyty pro děti, které se potýkají s nemocí motýlích křídel, autismem, dětskou mozkovou obrnou, onkologickým onemocněním, cystickou fibrózou, svalovou dystrofií nebo různými kombinovanými postiženími.