Zprávy 2023

29.11.2023

Sbírka Srdce dětem v Lidlu získala pro nemocné děti neuvěřitelných 41 000 000 Kč

Už po třinácté si mohli zákazníci Lidlu v době od 30.10. do 12.11. v rámci sbírky Srdce dětem zakoupit u pokladen malé srdíčko, a to potom nalepit do velkého srdce ve výloze a tím pomoci rodinám s vážně nemocnými dětmi.

V každé prodejně společnosti Lidl byl ve výloze plakát s dítětem z konkrétního regionu, kterému pomohla loňská sbírka Srdce dětem. Kromě plakátu byla ve výloze také velká srdce. První den sbírky byla prázdná a postupně se zaplňovala tak, že už nebylo ani kam malá srdíčka lepit.

Do obchodu přicházely také rodiny s nemocnými dětmi, kterým sbírka Srdce dětem dlouhodobě pomáhá, aby i ony tuto ojedinělou, pro ně tak významnou sbírku podpořily zakoupením srdíček.

Samozřejmě jsme v o.p.s. Život dětem byli nesmírně zvědaví, jak ta letošní sbírka dopadne, kolik se podaří v dnešní ekonomicky náročné době pro nemocné děti vybrat. Šek s vybranou částkou nám předával v rámci slavnostního koncertu, na který přijely i rodiny s nemocnými dětmi, generální ředitel společnosti Lidl Adam Miszczyszyn. Společně jsme šek s tím vzácným darem rozbalili, až se objevila obdivuhodná částka 41 000 000 Kč. To opravdu nikdo nečekal! Na jevišti, stejně jako v sále zazněl obrovský potlesk a všichni jsme byli vděční těm, kteří se o ten úžasný výsledek zasloužili.

„Částka, kterou se nám podařilo v letošní sbírce Srdce dětem vybrat, je opravdu neskutečná.
Chtěl bych moc poděkovat našim zákazníkům, ale také každé kolegyni a kolegovi v našich prodejnách. Tento výsledek je totiž také jejich zásluhou. Jsem moc rád, že všichni dokážeme spojit síly a společně udělat dobrou věc, která pomůže těm, jenž si sami pomoci nedokážou,“ neskrýval své nadšení generální ředitel společnosti Lidl Adam Miszczyszyn.

Na koncertě, který moderovala herečka Michaela Maurerová, vystoupili Olga Lounová, Majdalena
Reifová, Petr Vacek, Leona Machálková a Honza Bendig a i oni neskrývali dojetí nad nádherným výsledkem sbírky, která opět v roce 2024 pomůže dalším mnoha stovkám dětí, které se bez pomoci nás všech neobejdou. Za těch třináct let vynesla sbírka Srdce dětem pro nemocné děti 326 000 000 Kč, které pomohly uhradit rehabilitace, léčebné pobyty, kompenzační pomůcky nebo zdravotnické potřeby více než 8 000 dětí.

Sbírka Srdce dětem opět ukázala, že mezi námi žije hodně laskavých lidí se srdcem na pravém místě. Ta neuvěřitelná částka, kterou se podařilo letos pro nemocné děti získat, je vlastně velkým zázrakem, stejně jako celá sbírka. Velký dík patří celé společnosti Lidl, jejím úžasným zaměstnancům, kteří u pokladny s obrovským nasazením nabízeli malá srdíčka a samozřejmě všem laskavým a velkorysým zákazníkům, kteří nás znovu přesvědčili, že jim není lhostejný osud vážně nemocných dětí, které do života dostaly velmi špatné karty.

Život dětem o.p.s. s velkou pokorou a úctou děkuje za všechny rodiny vážně nemocných dětí, které jsou vděčné, že na své trápení nejsou samy. DĚKUJEME!