Zprávy 2021

1.11.2021

Sbírka Srdce dětem v Lidlu, od 1.11. do 14.11.2021 probíhá ve všech prodejnách

Od 1.11. do 14.11.2021 probíhá ve všech obchodech společnosti Lidl tradiční sbírka na pomoc vážně nemocným dětem Srdce dětemI tentokrát si zákazníci společnosti Lidl mohou u pokladen zakoupit samolepku ve tvaru srdíčka za minimální cenu 30 Kč a přispět těm, kteří se bez pomoci nás ostatních neobejdou.

Jedná se již o 11. ročník této sbírky, jejíž zásluhou o.p.s. Život dětem pomohla již 5 925 rodinám, které se o vážně nemocné děti starají.

V loňském roce přes veškerá omezení způsobená koronavirem se v rámci sbírky Srdce dětem podařilo získat neuvěřitelnou částku 39 milionů, přitom zákazníci nemocným dětem přispěli přes 37 miliónů a společnost Lidl ze svých vlastních prostředků darovala zbývající částku. Za získané finance o.p.s. Život dětem zaplatila rodinám nejrůznější pomůcky pro handicapované, tolik potřebné rehabilitace, asistence nebo třeba ozdravné pobyty.

Jsme nesmírně vděčni, že se sbírka Srdce dětem stala již tradiční předvánoční sbírkou společnosti Lidl a děkujeme všech laskavým zákazníkům, kteří v průběhu 14 dnů nemocným dětem přispějí, děkujeme společnosti Lidl a všem jejím obětavým zaměstnancům za realizaci sbírky, která je opravdu velmi náročná. V obchodech v celé republice jsou umístěny plakáty s konkrétním dítětem z daného regionu, kterému jsme z loňské sbírky pomohli, aby zákazníci viděli, jak je jejich podpora důležitá.
I v letošním roce mohou zákazníci zakoupené srdíčko nalepit do velkého srdce ve výloze a my z celého srdce doufáme, že stejně jako loni budou tato obrovská srdce těmi malými přeplněna a budou důkazem, že zákazníkům společnosti Lidl nejsou osudy nemocných dětí lhostejné. Všem patří velký dík jak od rodičů, kteří s velkou láskou, oddaností a obětavostí o své děti pečují, tak od všech organizátorů sbírky.

Pokud někdo cestu do Lidlu nenajde, může se do sbírky Srdce dětem zapojit online na app.srdcedetem.cz, kde si prohlédne jednotlivé reportáže o nemocných dětech, kterým tato sbírka pomáhá a k tomu si může zakoupit virtuální srdíčko.

V loni jsme všichni napjatě čekali, jak sbírka Srdce dětem dopadne. Bylo to velmi těžké období a nikdo nevěděl, jaká opatření přinese další. Letos jsme na tom o něco lépe, ale situace stále není dobrá. Navíc přišlo velké zdražování, které pochopitelně dopadá na úplně všechny, ale nejvíce na rodiny s nemocnými dětmi, které musejí zajistit nejen běžný chod domácnosti, ale navíc mnoho nejrůznějších pomůcek nebo jen potravinových doplňků pro své děti. Proto se v naději na pochopení a laskavou podporu obracíme na všechny, otevřete svá srdce a pomozte těm, kteří to opravdu potřebují. Děkujeme!