Zprávy 2022

25.10.2022

Sbírka Srdce dětem je už za dveřmi

Od pondělí 31.10. do neděle 13.11. 2022 se koná již po dvanácté ve všech obchodech Lidl sbírka Srdce dětem na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Tato sbírka loni získala pro nemocné děti neuvěřitelnou částku 43 miliony korun, za které o.p.s. Život dětem pomohla 1 400 rodinám. Ty se bez laskavé pomoci ostatních neobejdou. Mezi nimi byla například rodina dneska tříleté Lucinky. Ta se narodila se spinální svalovou atrofií a statečně spolu s maminkou a tatínkem s touto krutou nemocí bojují. Sbírka pomohla i malé Adriance s cystickou fibrózou nebo dvěma chlapcům Sebíkovi a Kristiánkovi s autismem. Každá z obdarovaných rodin by mohla vyprávět svůj vlastní příběh o každodenním, velmi náročném boji s nemocí svého dítěte. Tyto rodiny mají jedno společné – jsou připraveny s velkou láskou a pokorou pomáhat svému nemocného dítěti, které prostě nemělo štěstí a jsou nesmírně vděčny všem dárcům, kteří chápou, jak moc potřebují podporu. Všem dárcům patří velké poděkování.

I tentokrát si mohou zákazníci Lidlu u pokladem zakoupit samolepku ve tvaru srdíčka za minimální částku 30 Kč a buď si toto srdíčko odvézt domů nebo ho mohou nalepit do velkého srdce ve výloze a symbolicky ho tak věnovat nemocným dětem.

V obchodech Lidlu je ve výloze vždy plakát s dítětem z regionu, kde se Lidl nachází, s informací, jakou částkou tomuto konkrétnímu dítěti pomohla loňská sbírka. Video ke sbírce najdete na https://www.youtube.com/watch?v=Z9Mhdn2Qcqw a veškeré informace o sbírce Srdce dětem najdete na www.srdcedetem.cz.

O.p.s. Život dětem, která už 22 let pomáhá právě rodinám s vážně nemocnými dětmi, stejně jako v minulých letech pomůže i z té letošní sbírky Srdce dětem dalším rodinám s nemocnými dětmi v průběhu roku 2023. Kolik se podaří v rámci sbírky Srdce dětem získat tento rok, bude vyhlášeno v rámci Giving Tuesday 29. 11.2022.
Prosíme všechny, zastavte se do některého z Lidlu a podpořte nemocné děti, které se bez pomoci náš všech neobejdou. Dobře si uvědomujeme, že dnešní složitá doba, poznamenaná válkou na Ukrajině, vysokou inflací i energetickou krizí, je náročná pro nás všechny, ale pro rodiny s nemocnými dětmi ještě mnohem více, protože kromě každodenních existenčních starostí musejí sehnat finanční prostředky na tolik důležité a užitečné rehabilitace, invalidní vozíky, inhalátory, ortézy nebo třeba zdravotnický materiál, protože to všechno zdravotní pojišťovny hradí buď částečně nebo vůbec.

Děkujeme všem, kterým osud vážně nemocných dětí není lhostejný.