Zprávy 2018

8.8.2018

Sbírka Naděje pro Honzíka pomáhá díky Vám. Děkujeme!

V loňském roce jsme vyhlásili sbírku „Naděje pro Honzíka“, který trpí vzácnou spinální svalovou atrofií. Některé z Vás zajímalo, jak se mu daří. Proto jsme poprosili jeho maminku o pár slov pro Vás.

„Honzík má v polovině srpna dostat další, sedmou injekci Spinrazy – a už podruhé v Brně. Jsme moc rádi, že už nemusíme absolvovat cesty za injekcemi do Belgie, to cestování je opravdu náročné. V červenci jsme ale přece jen do Belgie ještě jeli – na kontrolu za panem profesorem Servais, který měl Honzíka zhodnotit po roce léčby. Mysleli jsme, že se během pobytu rozpustíme horkem, v Hasseltu, kde jsme bydleli, i v Lutychu, kde je nemocnice, bylo 39 stupňů ve stínu, a bez klimatizace v hotelu nám a hlavně Honzíkovi moc dobře nebylo. Ale pan Dr. Servais zhodnotil, že Honzík opravdu dobře reaguje na léčbu a vykazuje zlepšení, tak jsme rádi, že cesta měla smysl. Vidíme to ostatně i sami, po každé injekci má Honzík více síly, dokonce se teď sám chvíli udrží i v sedu.

Snažíme se teď s dětmi užívat si léta, být co nejvíce venku a užít si i nějakou zábavu, abychom načerpali síly na zimu. Zdravíme všechny, co Honzíkovi fandí a děkujeme všem, kteří mu minulý rok přispěli na léčbu v Belgii. Peníze, které jsme na léčbu nevyčerpali, používáme nyní na hrazení pomůcek pro Honzíka.“ 

Více informací o Honzíkovi se dozvíte na jeho webové stránce www.nadejeprohonzika.cz, kterou rodiče Honzíka pravidelně aktualizují.