Zprávy 2017

4.11.2017

Rozsviťte s námi Prahu!

Letošní 11. ročník unikátního projektu Hitrádia City Rozsviťte s námi Prahu aneb Každý může mít svou žárovku pomáhá dětem hospitalizovaným na Jednotce intenzivní a resuscitační péče (JIRP) Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN v Praze. JIRP potřebuje sestavu 8 kusů infúzních pump a dokovací stanici pro tyto pumpy v celkové ceně 236 000 Kč. Infuzní pumpy jsou nezbytné pro správné a nepřetržité podávání léků a infuzních roztoků nemocným dětem a nejsou výjimkou případy, kdy je pro péči o jedno dítě potřeba 10 nebo i 15 infuzních pump.
zd-rozsvitte-prahu2017-00

JIRP Život dětem podporuje mnoho let, pro děti jsme zakoupili lékařské přístroje a další vybavení za více než 21 miliónů korun.  Toto oddělení poskytuje péči v různých oblastech. Především se zde starají o děti s dědičnými poruchami metabolismu. Zaměřují se zde jako jediní v republice na léčbu dětí, u nichž selhaly nejdůležitější životní funkce a umí zde po určitou dobu nahradit funkce srdce i plic. Provádí se zde i tělová hypotermie u novorozenců, kteří prodělali nedostatek kyslíku. K těmto zákrokům je potřeba celá řada speciálních přístrojů jako jsou monitory životních funkcí, přístroje pro umělou plicní ventilaci, speciální lůžka, inkubátory a v neposlední řadě právě infuzní pumpy.

Pomoci dětem a sponzorovat svou žárovku na vánočním stromě je jednoduché, stačí poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZAROVKA 30, 60 nebo 90 na číslo 87 777. Příjemce Vaší pomoci obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.

Dárce obdrží děkovnou SMS s kódem, který může vložit do webové aplikace na www.rozsvittesnamiprahu.cz, napsat svůj vzkaz a rozsvítit si svou žárovku na vánočním stromě.
Vše o DMS se dozvíte na www.darcovskasms.cz, službu provozuje Fórum dárců a technicky zajišťuje ATS Praha.

Kdo nechce posílat SMS, může přispět na ú.č. 83297339/0800, VS: 1111. Rádi Vám vystavíme potvrzení o převzetí daru, staří vyplnit formulář zde: www.zivotdetem.cz/darovaci-smlouvy/potvrzeni-prijeti-daru.

Celý charitativní projekt vyvrcholí o prvním adventním víkendu, kdy se bude na Staroměstském náměstí rozsvěcet vánoční strom. Na pódiu vystoupí moderátoři pořadu Dobré ráno, Praho! na Hitrádiu City, Vojta Efler a Iva Lecká a slavnostně předají šek s částkou, která se podařila vybrat díky všem, kteří zaslali DMS nebo přispěli na účet.

zd-rozsvitte-prahu2017-01 zd-rozsvitte-prahu2017-02 zd-rozsvitte-prahu2017-03