Zprávy 2017

28.11.2017

Rádio Srdcem pro Život dětem bude 9. prosince na Staroměstském náměstí

V sobotu 9. prosince proběhne v rámci vánočních trhů na Staroměstském náměstí charitativní koncert s názvem Rádio srdcem pro Život dětem, jehož generálním partnerem je společnost Lidl Česká republika v.o.s. Na koncertu vystoupí například kapela Kryštof, Mirai & Poetika, Marek Ztracený, Anna K a další. Celým odpolednem budou provázet moderátorské tváře rádia Evropa 2 a Frekvence 1, například Petr Říbal nebo Peter Cerha alias NASTY a další. Pro děti je připraven zábavný program s populárním prasátkem Pigy. Vstup na koncert je zdarma. Během koncertu bude možné přispívat na sbírkové konto naší o.p.s. Život dětem formou zaslání DMS, telefonátu do call centra známým osobnostem nebo prostřednictvím nákupu sbírkových předmětů, které budou prodávat dobrovolníci v průběhu akce.
Radio_Srdcem_FB-cover_851x315

Charitativní koncert a dětský program s názvem Rádio srdcem začíná ve 14.00 hod. a potrvá až do 19. hodiny. Program zahájí nejprve blok nazvaný Pigy srdcem, který je věnován zejména těm nejmenším. Populární prasátko Pigy si pro děti připravilo taneční a hudební vystoupení a kouzelnická představení. Od 16:40 pak přijde na řadu koncert pod záštitou rádií Frekvence 1 a Evropa 2. Na něm vystoupí kapela Kryštof, Mirai & Poetika, Marek Ztracený, Anna K, Sebastian, Peter Aristone a další. Celým odpolednem budou provázet moderátorské tváře známé z rádia, například Jana Knížková, Roman Mikesch, Ranní tým Frekvence 1 a další. Vstup je zdarma.
samolepka-lidl-evropa2-frekvence1-davamsrdce250px

Výtěžek koncertu je věnován na pomoc vážně nemocným dětem v domácí péči svých rodičů z celé České republiky, kterým budou z výtěžku zakoupeny nejrůznější kompenzační a zdravotní pomůcky, uhrazena speciální léčba, ozdravné a rehabilitační pobyty.

Do pomoci se zapojuje nejen široká veřejnost, která bude přispívat zasíláním dárcovských sms, zavoláním do call centra známým osobnostem nebo zakoupením drobného předmětu přímo na místě, ale také dárcovské společnosti, které se rozhodly na pomoc nemocným dětem přímo na místě darovat nemalé částky.

V závěru koncertu dojde také k předání výtěžku ze sbírky Srdce dětem, která již sedmým rokem probíhala v obchodním řetězci Lidl.

Veškeré podrobnosti ke koncertu najdete na www.radiosrdcem.cz