Zprávy 2018

26.7.2018

Projekt Buen Camino dětem startuje již tento víkend

V sobotu 28. července v kostele Sv. Jakuba v 8 hodin v Kutné Hoře a v neděli 29. července v 10 hodin v katedrále sv. Víta v Praze se uskuteční bohoslužby, které odstartují projekt Buen Camino dětem.

David Dominigue Dvořák se vydá na 3 400 km dlouhou pouť do nejznámějšího poutního místa Santiago de Compostella, jež má jediný cíl – ukázat kolemjdoucím, jak důležitá je pomoc těm nejslabším, získat pro ně duchovní podporu a také samozřejmě ve spolupráci s charitativní organizací Život dětem vybrat peníze na léčbu tří vážně nemocných dětí.

Mám v plánu ujít vzdálenost 3 400 km za 80 dní, což znamená ujít denně minimálně 40 km za každého počasí. Z celé pouti budu zasílat fotografie i krátká videa. Touto cestou chci podpořit nemocné děti, o které se stará o.p.s. Život dětem. Věřím, že moje pouť zaujme veřejnost a podaří se mi získat finance pro tři malé nemocné děti, které bolest a strasti prožívají každý den. V jejich nelehkém osudu jim určitě pomůže i duchovní podpora.“ říká David Dominigue Dvořák.

Pokud se rozhodnete přispět i Vy, můžete svůj příspěvek zaslat na transparentní účet 1117771700/5500 pod variabilním symbolem 5252.

 

První z dětí je malá Eliška, která se narodila s krvácením do mozku. Lékaři stanovili zdrcující diagnózu – dětská mozková obrna s postižením dolních končetin. Eliška nikdy nebude jako ostatní děti, ovšem díky pravidelným rehabilitacím má velkou naději na zlepšení. Právě na jejich úhradu budou peníze využity.

 

Druhý je 3,5letý Mikuláš, jenž trpí cystickou fibrózou neboli nemocí slaných dětí. Mikuláška pravděpodobně nečeká dlouhý život, protože děti s touto diagnózou se dožívají přibližně 35 let. Jeho maminka však nic nevzdává a snaží se mu dopřávat ozdravné pobyty u moře, které mu hodně pomáhají a na něž budou sbírkové peníze také určeny.

 

Do třetice Karolínka. Tato holčička byla do tří let zcela zdravá. Bohužel při cestě k babičce došlo k vážné autonehodě. Nejprve se zdálo, že malá Karolínka má pouze zlomené nožičky, posléze se zjistilo, že je od pasu dolu ochrnutá a navíc inkontinentní. Lékaři jí nedávali příliš nadějí, ale její maminka to nevzdála a začala s ní intenzivně rehabilitovat. Má za sebou několik operací a díky rehabilitacím, které by měla podstoupit minimálně dvakrát do roka, již udělala první krůčky. Výtěžek poputuje právě na jejich úhradu.

 

Více na https://www.facebook.com/buencaminodetem/