Zprávy 2021

12.9.2021

Pomozte mi, prosím, navrátit můj život.

Dovolujeme si Vás informovat o nové sbírce na pomoc úžasnému tříletém chlapečkovi Honzíkovi, který potřebuje pomoc nás všech.

Ve dvou letech se Honzíkovi stala tragická nehoda, která změnila celý jeho život. Na organizovaném pobytu pro maminky s dětmi vjel nešťastnou náhodou na odrážedle do jezírka a začal se topit. Maminka v tento tragický okamžik se synem nebyla, protože šla pro svačinky pro ostatní děti. Tety ani jiné maminky, které hlídáním pověřila Honzíka bohužel neuhlídaly. Když se maminka vrátila, začala Honzíka společně s jinými maminkami a tetami okamžitě hledat. Když Honzíka našly, maminka ho začala okamžitě resuscitovat, záchranná služba však přijela až za dalších 20 minut, 6 minut ještě trvalo než se chlapci podařilo obnovit srdeční činnost.

Honzíček na to byl velmi špatně. Diagnóza lékařů zněla: „hypoxické encefalopatie“ a „coma vigite“ (apalický syndrom neboli vegetativní stav, zv. Syndrom areaktivní bdělosti, kdy tělo funguje, ale mozek ne…). Při této diagnóze se často stává, že s tím nejde vůbec nic dělat. Proto lékaři rodičům Honzíka už nedávali vůbec žádnou šanci na zlepšení.

Honzík to však nevzdal. Nebudete tomu věřit, ale dnes už je to skoro rok, co se to všechno seběhlo a Honzík je na tom díky celé řadě léčebných procedur, které během jednoho roku s maminkou a tatínekm absolvoval mnohem líp. Vypadá to všechno vlastně jako zázrak … Dokáže sám jíst, leze po čtyřech, pokud se má čeho přidržet, vydrží dokonce i chvilku stát. Také se moc rád směje a někdy i pláče. Mluvit a chodit bohužel ještě nedokáže.

Dle lékařských odborníků má Honzík před sebou dva stěžejní roky, tedy do jeho pěti let, ve kterých se může úplně uzdravit. To však obnáší absolvovat celou řadu procedur, ke kterým patří laserová terapie v Americe, aplikace kmenových buněk na Slovensku, pravidelné rehabilitační cvičení a další léčebné procedury a zdravotní pomůcky.

Následná dvouletá léčba obnáší částku ve výši 5 mil. korun a není hrazena ze zdravotního pojištění. To je pro rodiče Honzíka zdrcující zpráva, protože všechny finanční prostředky, které měli vyčerpali na chlapcovu dosavadní léčbu. Tím se dostali do situace, kdy potřebují podporu a pomoc nás všech. Proto jsme se rozhodli na Honzíkovu léčbu vyhlásit sbírku a požádat širokou věřejnost o pomoc.

Společně můžeme Honzíka udělat šťastným a navrátit mu jeho krásný život plný radosti a štěstí.

Podrobné informace ke sbírce najdete na webové stránce www.uzdraveniprohonzika.cz.

Webová stránka obsahuje celý příběh Honzíka, popis jeho dosavadní léčby, rozpočet následné léčby a fotografie, které dokumentují jeho roční tedy dosavadní cestu k uzdravení.

Do sbírky se lidé mohou zapojit zasláním jakékoliv částky na transparentní účet 1117771700/5500 pod variabilním symbolem 7878, a do poznámky napsat Honzík.

 

Motto sbírky: “Pomozte mi, prosím, navrátit můj život”

 

Srdečně děkujeme všem laskavým lidem za pomoc Honzíkovi v jeho cestě za uzdravením – udělat (znovu) první samostatný krůček a začít mluvit.