Zprávy 2023

11.9.2023

Podzimní Srdíčkové dny

V týdnu od 18. do 22. září pořádá Život dětem o.p.s. tradiční podzimní Srdíčkové dny. Studenti středních škol a učilišť vyjdou do ulic svých měst po celé republice, aby kolemjdoucím nabídli sbírkové předměty na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Výtěžek sbírky je určen rodinám s vážně nemocnými dětmi, které jsou zvlášť v současné době odkázány na pomoc ostatních ještě více než kdy jindy.

Tváří podzimních Srdíčkových dnů jsou dvojčátka Lea a Olívie, kterým jsou dva roky. Když jim byl rok, rodiče zjistili, že jejich holčičky jsou prostě jiné. A velmi brzy jim lékaři potvrdili, že obě trpí dětským autismem. Od té doby se ze všech sil snaží, aby byly schopny se co nejvíce zapojit do běžného života. Podstupují nejrůznější terapie, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami a jsou vděční za první drobné pokroky. Vědí, že je to běh na dlouhou trať, ale včasná diagnóza i tolik potřebné nácviky v ranném věku dávají holčičkám šanci na zmírnění projevů této nemoci.
Pomozte Lee a Olívii a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem a kupte si od dobrovolníků některý z našich sbírkových předmětů. Děkujeme!

Sbírka probíhá také online na webové stránce www.srdickovedny.cz, kde je možné si zakoupit virtuálně srdíčko nebo obrázek se zvířátky za 30 Kč. Další možností je také obrázek „Dávám srdce dětem“ za 100 Kč, 300 Kč nebo 500 Kč. Obrázky k Vám po zaplacení dorazí e-mailem. Tváří online Srdíčkových dnů je roční Kačenka, která se narodila s atrezií jícnu a skončila na novorozenecké jednotce intenzivní péči. Když ji rodiče poprvé uviděli, byla napojena na nejrůznější přístroje a dlouhých 51 dnů bojovala o svůj život. Dneska potřebuje pomoc od nás ostatních především s různými pomůckami a rehabilitacemi.

Přispět nemocným dětem můžete také zakoupením sbírkových předmětů v e-shopu na www.zivotdetem.cz nebo zasláním dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM 60, 90 nebo 190 na číslo 87777, nebo zaslání příspěvku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 1234.

Všechny zároveň srdečně zveme na slavnostní zahájení Srdíčkových dnů, které pořádáme na nám. Míru v Praze 18.9. od 12:15 do 16:15 za účasti mnoha známých zpěváků jako Monika Absolonová, Leona Machálková, Heidi Janků, nebo např. Martina Chodúra a Jana Bendiga. Vstup je zdarma a kromě zábavného programu si můžete nechat zkontrolovat mateřská znaménka a pihy, jestli netrpíte cukrovkou a svým dětem zkontrolovat očička.

Život dětem o.p.s. děkuje všem laskavým lidem za pomoc nemocným dětem, ke kterým osud nebyl milosrdný. Bez naší podpory se tyto děti neobejdou. Děkujeme.