Zprávy 2021

11.6.2021

Milión dřepů pro Péťu

Ve spolupráci s organizací Život Dětem přišel projekt #darujememilion s 30-ti denní dřepovací výzvou pro podporu 6-ti letého Petříka, který trpí metabolickou poruchou. Cílem je pomocí dřepů upozornit na Petříkův případ a pomoci rodině pořídit terénní vozík. Do výzvy je zapojena široká veřejnost a prostřednictvím sociálních sítí probíhá počítání dřepů. V podstatě stačí přidat fotografii nebo video z cvičení, připsat počet dřepů a označit projekt @darujememilion.

Do výzvy se už zapojila celá řada sportovních osobností a celebrity jako Jakub Kohák, Jitka Boho, Patricie Pagáčová, Eva Puskarčíková, Adam Václavík, hokejisté Komety Brno nebo pražské Sparty Praha, Bára Mottlová, Marta Jandová, Petr Švancara, Michal Šopor a další.

Petřík nechodí, leze po čtyřech. S oporou se sice postaví a udělá i pár kroků, ale jeho rovnováha a koordinace pohybů je velmi špatná. Mentálně je na horní hranici středně těžké mentální retardace, ale i díky malé sestřičce se posunuje malými krůčky vpřed. Oproti dřívějšku se hodně rozpovídal, takže není problém se s ním už na ledasčem i domluvit,“ uvedla maminka pro autory projektu.

 

Přispějte Petříkovi na terénní kočárek a další náklady spojené s léčbou. Anebo se zapojte do dřepovací výzvy a pomáhejte pohybem.

číslo účtu: 83297339/0800, VS: 1718

 

Více informací na webových stránkách projektu a instagramu:
Darujeme milion – Projekt který pomáhá dětem
@darujememilion • Fotky a videa na Instagramu