Zprávy 2021

3.10.2021

Jedenáctý ročník sbírky pro nemocné děti Srdce dětem.

Od pondělka 1.11. do neděle 14.11. se koná ve všech prodejnách společnosti Lidl už tradiční celorepubliková sbírka Srdce dětem na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Jsme nesmírně vděčni oblíbenému obchodní řetězci Lidl za úžasnou spolupráci a velké nasazení při uspořádání sbírky, která se stala pevnou součástí charitativního zaměření této společnosti.

I letos si mohou zákazníci společnosti Lidl zakoupit u pokladen samolepku s drobnou grafickou úpravou za minimální cenu 30 Kč, kterou si buď odnesou domů nebo ji nalepí na velké srdce ve výloze a tím symbolicky darují své srdce dětem, které trpí vážnými a v mnoha případech i velmi vzácnými chorobami. Péče o ně je hodně náročná, a to nejen po psychické, ale i finanční stránce, protože potřebují mnoho různých pomůcek či rehabilitací a ozdravných pobytů, na které rodiny prostě nemají a zdravotní pojišťovny toto vše hradí buď částečně, anebo vůbec.

V loňském roce sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 39 miliónů korun a o.p.s. Život dětem za tyto finanční prostředky pomohla 1 159 rodinám. Některé z nich jsme spolu se zástupkyni společnosti Lidl Eliškou Froschovou navštívily, abychom zjistily, jak jim dar ze sbírky Srdce dětem 2020 pomohl. Tak například malá Grétka se spinální svalovou atrofií mohla úspěšně rehabilitovat a my jsme viděly její první krůčky, malá Sofinka s cystickou fibrózou absolvovala ozdravný pobyt u moře, které takto nemocným dětem nesmírně pomáhá a Adámek s kombinovaným postižením se taky pohybově zlepšil zásluhou rehabilitací.

Pevně věříme, že letošní rok už nebude poznamenaný coronavirem, i když to nikdo neví. Doufáme, že všichni návštěvníci obchodního řetězce Lidl vědí, jak moc je jejich podpora důležitá, že na jejich pomoc čeká opět více než tisícovka rodin, která se bez laskavých lidí neobejde.

Proto opět prosíme, otevřete svá srdce a pomozte těm, kteří to bez nás nezvládnou. Všem dárcům i společnosti Lidl spolu s obětavými zaměstnanci patří velký dík.

Do sbírky Srdce dětem se můžete zapojit také online. Stačí otevřít webové stránky www.srdcedetem.cz a charitativní srdíčko zakoupit online. Přitom si můžete prohlédnout osm zcela nových reportáží o vážně nemocných dětech. Dozvíte se, jak těžký život mají nejen ony, ale i jejich rodiče, kteří v sobě mají hodně energie, síly, osobní statečnosti a naděje. Jejich odhodlání udělat vše pro své dítě je skutečně obdivuhodné. A my děkujeme všem, kteří nám už řadu let pomáhají pomáhat.