Zprávy 2019

3.3.2019

Jarní Srdíčkové dny 2019

V pondělí 25. března začíná tradiční veřejná sbírka jarní Srdíčkové dny, kterou pořádá obecně prospěšná společnost Život dětem již 19 let. Sbírka se koná na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi po celé České republice. Tváří této sbírky je dvouletý Adámek, který trpí od narození spinální muskulární atrofií. Tato nemoc způsobuje, že dětem postupně oslabují svaly, a nakonec vypoví službu plíce i srdce. Velkou nadějí pro takto nemocné děti je nesmírně drahý lék spinraza, který v odůvodněných případech může hradit zdravotní pojišťovna. Adámek má štěstí v neštěstí, protože se narodil v době, kdy se i u nás lék začal postupně hradit. Ale kromě léku potřebuje nejrůznější zdravotní pomůcky a časté, pojišťovnou však většinou nehrazené neurorehabilitace. A tak Srdíčkové dny pomohou Adámkovi a pochopitelně mnoha dalším nemocným dětem. Celorepubliková sbírka probíhá až do pátku 29. března.

Srdíčkové dny jsou naší největší a veřejnosti nejznámější sbírkou. Pro tu jarní jsme si připravili zcela novou kolekci tolik oblíbených magnetek se zvířátky za 30 Kč a dřevěné kolíčky v pastelových barvách z magnetek, které jsou skvělou pomůckou na uchycení poznámek či vzkazů na lednici rovněž za 30 Kč.

Moc děkujeme všem, kteří si na ulici koupí od dobrovolníků naše sbírkové předměty. A taky nás potěší, když se další školy nebo firmy do sbírky zapojí. Stačí vyplnit přihlášku, kterou najdete na našich webových stránkách.

Moc děkujeme všem, kteří nás již 19 let podporují a umožňují nám pomáhat rodinám s vážně nemocnými dětmi.