Zprávy 2024

26.1.2024

Důležité upozornění na podvody!

Dovolujeme si všechny naše příznivce upozornit, že naši organizaci zneužili lidé, kteří naším jménem nabízejí náramky nebo jiné šperky, dodávají je osobně a vybírají za ně v hotovosti 1 000 Kč.

Upozorňujeme, že my v žádném případě nikdy nenavštěvujeme naše dárce a v žádném případě nevybíráme peníze v hotovosti.

Prosíme, od nikoho takové šperky nekupujte a určitě nic neplaťte. Není to pro děti, ale pro lidi, kteří se chtějí na úkor nemocných dětí obohatit!

Upozornění pro všechny, kteří podvodníkům nechtějí naletět:

Paní, od které jsme se dozvěděli o podvodném jednání společnosti, která telefonicky nabízí šperky nám napsala:
„Posílám stručný obsah včerejšího telefonátu. Včera kolem 13 hod. mi zavolal muž, který se vydával za pracovnika Život dětem. Sdělil, že pomáhají dětem s onkologickým onemocněním v nemocnici Motol. Chtěl příspěvek ve výši 999 Kč a jako odměnu slíbil náramek Pandora (to mi bylo podezřelé). Dokonce řekl, že to bude pro 3leteho Toníčka z Berouna. Bohužel jsem mu uvěřila, byl velmi příjemný a chtěla jsem pomoc malému chlapečkovi, asi na mě poznal, že jsem mekkosrdcata.🤔 Pro penize a s balíčkem měl přijet kurýr, ale včera nepřijel a dnes se ozval, že přijede v určitou hodinu a zase nepřijel, volala jsem mu na jeho číslo, prý přijede později, že je Praha zacpaná. To už mi bylo podezřelé, tak jsem zavolala k Vám a ostatní už víte. Na telefon kurýra jsem napsala, že zásilku nechci a od té doby se už nikdo neozval. Tak to je asi tak všechno.“

Proto prosíme, pokud Vám někdo takto zavolá, určitě nic nikomu neplaťte a okamžitě nás informujte na mail: zivotdetem@zivotdetem.cz. Děkujeme!