Zprávy 2021

26.7.2021

Charitativní akce MITSUBISHI KEMPOVÁNÍ pod záštitou o.p.s. Život dětem

Stejně jako loni i letos oslovil Lukáš, zaměstnanec Lidlu v Týně nad Vltavou spolu se svými kamarády charitativní akcí MITSUBISHI KEMPOVÁNÍ pod záštitou o.p.s. Život dětem. Ta se konala pro nadšence vozů Mitsubishi z celé republiky i ze zahraničí. Nejlepší je, když se spojí dvě dobré věci k sobě, a tak se i s tímto pohodovým víkendem dala možnost zúčastněným finančně přispět na malou Barborku.

Sraz se konal 25. – 27. 6. 2021 v autokempu v Třeboni. V pátek se všichni registrovali, představili si navzájem auta a užívali si pohodu. Zároveň se při možnosti koupit lístek do tomboly předkládala možnost přispět na Barborku. Nikdo neodmítl a přispěl každý, jak jen mohl. V pátek večer se ale dozvěděli nemilou zprávu. Barborka a její sestřička, dvojčátka, na tom nebyla zdravotně nejlépe, a tak se nemohla zúčastnit slavnostního předávání šeku v nedalekém Chlumu u Třeboně. Nakonec organizátoři vymysleli alternativní řešení. S maminkou a s ředitelkou Život dětem o.p.s. Marií Křepelkovou se spojili online pomocí Facebooku, což nikomu nevadilo. Samozřejmě, že osobní setkání při takové příležitosti má své kouzlo, ale zdraví holčiček je na prvním místě.

V sobotu následovaly soutěže, za které se získávaly diplomy nebo poháry. Nikdo neodjel s prázdnou. Velice oblíbená soutěž za diplom byl Slalom pozpátku a za pohár Leštěnka srazu.

Nálada byla celý víkend pohodová, všichni se bavili a v neděli při virtuálním předávání šeku ve výši 8 675 Kč byli rádi za online možnost vyslechnout si o Barunčině handicapu i informace o činnosti o.p.s. Život dětem. Nakonec, když děvčátka nemohla do Chlumu u Třeboně, vypravili organizátoři za nimi. Bydlí v Českém Krumlově, takže to nebyl problém. Holkám se rozzářily oči, když viděly někoho nového a maminka byla ráda, že přijeli šek předat alespoň touto cestou. Celé předání proběhlo v klidu a ve smíchu. Maminka získané finanční prostředky využije na rehabilitace nové Barunky.