Zprávy 2021

29.11.2021

Běh republikou pro Káju… #kilakyprokaju

Projekt @darujememilion tentokrát pomáhal Karolínce z Liberce, se kterou se jako organizátoři měli možnost setkat opět díky organizaci Život dětem. S rodinou natáčeli už v průběhu minulého roku, nicméně zdravotní problémy jim nedovolili spustit projekt dříve než v tomto listopadu. Hned po prvním kontaktu s rodinou jsme věděli, že jsme udělali dobře a rozhodli jsme se tak rodině pomoci s náklady na koupi vozíku a dalších léčebných procedur.

O co tedy šlo? Honza z projektu darujememilion se rozhodl přeběhnout celou Českou republiku ze západu na východ, a to celé za 9 dní. Jako posilu na tento běh si přizval Símu, která má zkušenosti s běžeckými ultratrailovými závody. V pátek 5. listopadu tedy vyběhli a přes Beroun, Prahu, Pardubice, Olomouc se dostali 13. listopadu až do Frenštátu pod Radhoštěm. Celou trasu si rozdělili na půl, kdy Síma běžela dopoledne svůj úsek a Honza odpoledne zbytek. Každý během jednoho dne běžel okolo 40 km. Celý běh zakončili společným výstupem na Lysou Horu, kde se i setkali s Karolínkou a její rodinou. Jak sami poznamenali bylo to strašný, příšerný, unavující, ale skvělý zároveň. „Oba jsme si prošli různými fyzickými a psychickými krizemi, které k tomu ovšem patří a například jedna z mých největších krizí nastala v době, kdy se mi na 44 kilometru rozvázala tkanička už jen 2 kilometry od domova, to byla v tu nechvíli největší katastrofa“ dodal zakladatel projektu darujememilion Honza Kolařík.

Nakonec se díky skvělým lidem povedlo vybrat nádherných 53 703 Kč. Projekt podpořila spousta známých osobností z řad sportovců, například Lukáš Krpálek, Zuzana Hajnová, Petr Švancara, Adam Václavík nebo i z řad českého showbyznysu Jitka Boho, Marta Jandová a třeba i Liberecký rapper Paulie Garand. „Všem lidem, co přispěli, osobnostem, které podpořili náš projekt nebo i lidem co nás podporovali během běhu patří obroský dík a my jsme moc vděční za to, že jsme mohli ve spolupráci s organizací Život dětem opět pomoci další super rodince. Moc děkujeme“ dodal Honza Kolařík.
My jsme za Život dětem nesmírně vděčni skvělému týmu Honzy Kolaříka z projektu darujememilion. Je to tým mladých nadšených lidí, který už druhým rokem za naší podpory pomáhá nemocným dětem. A to je opravdu dobrá zpráva.