Zprávy 2023

26.7.2023

Adámek potřebuje naši pomoc. Prosíme pomozte i VY.

Adámek je velmi hodný, poslušný a hlavně usměvavý malý chlapec, který miloval vše, co se kolem něj dělo: své kamarády ve školce, kroužek fotbalu, zažil koncert Marka Ztraceného, i setkání s jeho oblíbenými youtubery… Bohužel ,,BYL“ do 5.7.2023, kdy mamince s úsměvem mával, když ho na koupaliště vzala jeho sestra se svou kamarádku a její maminkou. Jeho slova ,,MILUJU TĚ, MAMINKO MILOVANÁ“ uslyšela maminka na dlouhou dobu naposled.  V odpoledních hodinách se totiž rozezvonil její telefon, a dozvěděla se, že jí syna oživují po tonutí…NASTAL ŠOK!!!!!!

Záchranáři chlapečka oživovali celých 35 minut, ale on nám všem ukázal, jaký je to bojovník a svoji cestičku si dokázal, i když za pět minut dvanáct, vybojovat. Nyní rodinu čeká velmi trnitá a těžká cesta, jak daleká dneska nikdo neví. Co ale rodiče vědí naprosto jistě je fakt, že udělají cokoliv, aby zase mluvil a běhal!

Bohužel bez pomoci laskavých lidí nejsem schopni maximum pro Adámkovu záchranu udělat. Proto moc prosí o pomoc! Adámek bude potřebovat aplikaci kmenových buněk, dlouhodobě rehabilitace, dojíždění k lékařům na kontroly. Bez auta to vůbec není možné. A pečovat o něho musejí rodiče 24 hodin denně. Na to všechno rodiče skutečně finančně nebyli připraveni. Na to nemůže být připravený nikdo.

Pro maminku s tatínkem je nejdůležitější, že jejich syn přežil a snažil se dělat kroky dopředu, i když dobře vědí, že může přijít i krok zpět. Pevně věří, že kmenové buňky v kombinaci s hyperbarickou komorou, kam Adámka taky odvezli, a potom následná péče spolu rehabilitacemi dáván Adámkovi šanci na kroky jenom dopředu.

KDO NECHCE HLEDÁ DŮVOD, KDO CHCE TEN HLEDÁ ZPŮSOB!!! A RODIČE OPRAVDU MOC CHTĚJÍ!
Proto se jako rodina odhodlali poprosit Vás o pomoc, vědí, že nemohou žádat zázraky, ale dnes už vědí, že co pro někoho znamená koruna, tak pro jiného může znamenat záchranu života.
Přispět Adámkovi můžete jakoukoliv částkou
na transparentní účet o.p.s. Život dětem

číslo účtu: 1117771700/5500
variabilní symbol: 1212

 

A CO ADÁMKA VLASTNĚ ČEKÁ?

Adámkovi byl zaveden PEG, hadička, kterou dostává stravu, pití i léky. Pro rodiče bude velmi důležité naučit Adámka znovu baštit, to znamená polykat všechno, co měl tolik rád (a že byl opravdový gurman). Bohužel ještě nefixuje očička. A i když je otevře, tak se na rodiče nepodívá.
Bazální stimulací se mu snaží maminka s tatínkem vracet vzpomínky na to krásné, co spolu zažili. Milovali chlapečkův humor, a proto se snaží Adámka láskou a humorem jeho blízkých vracet zpět do života vracet. Moc by si přáli, aby jejich domovem opět zněl jeho ustavičný smích a zvuk ťapkajících malých nožiček.

VŠEM DÁRCŮM ZE SRDCE DĚKUJE CELÁ ADÁMKOVA RODINA