Zprávy 2022

4.10.2022

17. 9. uspořádali v Měníně krásný den pro Adámka. Charitativní akci pro místního občánka, který se narodil s nemocí „motýlích křídel“. Akce dopadla skvěle. Organizátoři o ní napsali:

Charitativní akce Motýlí křídla, aneb Den pro Adámka.
Sokolovna Měnín, 17.09.2022.

Jeden z našich nejmenších měnínských spoluobčánků, Adámek, se narodil s nemocí „motýlích křídel“.

Onemocnění je vrozené a doposud nevyléčitelné. Kůže a sliznice je velmi tenká a křehká, jako motýlí křídla. To pak způsobuje, že se na kůži tvoří bolavé puchýře a velmi lehce se poškodí. Je tedy potřeba se o kůži starat, ošetřovat bolavá místa, promazávat celé tělo, obvazovat končetiny, nebo i celé tělo.

Všechen obvazový materiál a pomůcky na péči jsou velmi nákladné. Bohužel, pojišťovny nehradí všechen potřebný materiál. Proto se před několika měsíci bývalé házenkářky – spoluhráčky Martiny (maminky Adámka) rozhodly, že uspořádají ve prospěch Adámka menší benefiční akci, aby rodině
Slovo dalo slovo a spoluhráčky Martiny, TJ Sokol Měnín a nadace Život dětem, o.p.s. se dohodli, že pro Adámka připraví opravdovou charitativní akci se vším všudy.

Nadace Život dětem, o.p.s. celou akci oficiálně zastřešila. Dále zřídila Adámkovi, ke sbírkovému účtu 83297339 / 0800, jeho vlastní variabilní symbol 5858. Variabilní symbol i účet jsou nadále aktivní!

Sokol Měnín pak zorganizoval samotnou charitativní akci v sokolovně Měnín. Na přípravě a samotném charitativním odpoledni se podílelo mnoho dobrovolníků.

Celým odpolednem provázel moderátor Zdeněk Sedlák, hrála a zpívala měnínská hudební skupina Blue Fires. V rámci odpoledne sehráli zápasy naši nejmenší sportovci, holky a kluci z SK Měnín a Sokola Měnín. Vystoupily měnínské mažoretky.

Děti se mohly vydovádět na skákacím hradu, nebo se povozit na ponících, jež k nám přivezli manželé Sekaninovi z Telnice.

Velkým zpestřením byla simulace zásahu profesionálů HZS a ZZS JmK u dopravní nehody s vyproštěním a ošetřením zraněných osob, a to vše za asistence měnínských dobrovolných hasičů.

V sokolovně probíhal jarmark, jež nám pomohli uspořádat nejstarší členky Sokola a Spolek zdravotně postižených Měnín, kde si mohli všichni návštěvníci zakoupit drobné předměty na podporu Adámka. Na výrobě těchto předmětů se, mimo mnohých dalších dobrovolníků, podílely i děti ze sportovního příměstského tábora a školní družiny Měnín.

Odpoledne pak vyvrcholilo zápasem v házené maminek a tatínků a následnou tombolou, na kterou přispělo několik desítek lidí a firem z Měnína a širokého okolí.

Těch lidiček, co přiložily ruku k dílu, nebo přispělo finančně či hmotným darem je strašně moc. Omlouváme se těm, které jsme nejmenovali. V každém případě všem patří veliké díky!

No a teď to nejdůležitější. Dobří lidé jsou stále mezi námi! Během odpoledne se podařilo vybrat 113.120,- Kč + 2 EUR! … a na sbírkovém účtu přibylo dalších 67.832,- Kč. Celá akce tak přinesla neuvěřitelných 180.952,- Kč (jedná se o stav k 27.09.2022)!

Dovolte abychom ještě jednou všem, kteří se na celé akci podíleli, přispěli finančními nebo hmotnými dary, jménem Adámka a rodiny Bezděkových, hluboce a s úctou poděkovali!

DĚKUJEME! CARPE DIEM!

Spoluhráčky Martiny, TJ Sokol Měnín a Život dětem, o.p.s.