Zprávy 2015

12.12.2015

Charitativní sbírka Srdce dětem přinesla rekordních 20 milionů

Praha, 12. prosinec 2015 – Ve dnech od 16. do 29. listopadu se konal již pátý ročník charitativní sbírky Srdce dětem, kterou pro Život dětem o.p.s. pořádá společnost Lidl. Během 14 dní se na všech prodejnách podařila vybrat zcela rekordní částka – přes 18 miliónů korun. Společnost Lidl už tradičně přidala k vybraným penězům své vlastní finanční prostředky, a tak předala v pondělí 7.12. obecně prospěšné společnosti Život dětem šek na neuvěřitelně krásnou částku ve výši 20 milionů korun. Za tyto peníze v průběhu roku 2016 nakoupí Život dětem vážně nemocným a handicapovaným dětem z celé České republiky tolik potřebné zdravotní pomůcky a zaplatí ozdravné pobyty, které dětem velmi pomáhají.

„Je to skutečně obrovská radost, protože pomůžeme dalším stovkám dětí, které na naši pomoc čekají. Jen těžko se dá vyjádřit slovy to úžasné překvapení, které nás v Lidlu čekalo. Darovaná částka svědčí o velkém nasazení všech zaměstnanců společnost Lidl, skvělé organizaci sbírky a také o důvěře veřejnosti.  Nás opravdu velmi těší, že je Lidl naším partnerem a vážíme si toho. Je to seriózní a v posledních letech vyhledávaná obchodní společnost s kvalitním zbožím, která prokázala, že jí velmi záleží na společenské zodpovědnosti vůči těm nejslabším, a to jsou dozajista rodiny s vážně nemocnými dětmi. Děkujeme všem laskavým dárcům za to, že k osudům nemocných dětí nejsou lhostejní a společnosti Lidl za skvělou práci, úžasnou podporu a velkou dávku laskavosti. Vybranou částku 20 milionů nyní využijeme ke zlepšení kvality těžkého života rodin s vážně nemocnými dětmi,“ uvádí ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Michal-Farnik-Lidl-sek-20milionuBěhem předchozích čtyř let se díky sbírce podařilo získat 31 milionů korun, které následně pomohly téměř 1 000 vážně nemocných dětí. Letošní výtěžek použije Život dětem na pomoc konkrétním rodinám, které  pečují o děti s nemocemi jako spinální svalová atrofie a dystrofie, dětská mozková obrna, cystická fibróza, mukopolysacharidóza, autismus, kombinované postižení, onkologická onemocnění a nemoc EB tzv. motýlích křídel. Reportáže s  pravdivými příběhy nemocných dětí si můžete prohlédnout na www.srdcedetem.cz.

„Těší nás, že se sbírka Srdce dětem vryla do povědomí zákazníků společnosti Lidl. Svědčí to o velké důvěře, kterou nezklameme. Darované peníze jsou pro nás obrovskou pomocí, protože každým dnem k nám přichází mnoho žádostí s prosbami o pomoc. Měsíčně se jedná o desítky až stovky žádostí a nebýt spolupráce se společností Lidl, přišlo by o pomoc mnoho vážně nemocných dětí,“ dodává Maria Křepelková.

srdcedetem-logo-web-smallHP-banner145x100lidl