Zprávy 2017

3.2.2017

Denis

(dětský autismus)

Denis, kterému je devět let, žije se svými třemi sourozenci. A je jiný než jeho bratři. Žije ve svém světě, nemá kamarády a nikdo na něm nepozná, jestli je smutný nebo veselý. Jiný byl vlastně od narození. Nechtěl se otáčet a jako miminko se hodně nahlas smál. V postýlce si vydržel dlouho hrát úplně sám. Když však k němu přišel někdo cizí, dal se do křiku. Dokonce ani nové hračky nechtěl přijmout.

Pak přišel do školky, kde se choval úplně jinak než ostatní děti. Nehrál si, nemazlil se a vlastně ani pořádně nemluvil. Proto učitelky mamince doporučily návštěvu psychologa. K jejímu velkému překvapení se u odborníka dozvěděla, že její syn je nevychovaný. Naprosto to nechápala, protože má čtyři děti a byla přesvědčena, že je vychovává stejně. Nakonec šla k jinému lékaři na speciální vyšetření, a ten diagnostikoval u Denise dětský autismus.

Maminka byla ráda, že konečně ví, proč je její syn jiný. Od té doby dodržuje přesný režim, který autisté nutně potřebují. Pokud dojde k narušení tohoto režimu, popadne Denise nekontrolovaný vztek, který se hodně špatně zvládá. Dneska chodí Denis do školy, má asistentku, vyniká v matematice a plní všechny své povinnosti. Díky odborné, specializované pomoci asistentů má Denis velkou naději, že bude schopen v budoucnu zvládat veškeré své povinnosti sám a prožije hezký život…

Pomoci Denisovi můžete libovolnou částkou na číslo účtu 83 29 73 39/0800, s variabilním symbolem 1234, nebo zasláním sms ve tvaru:
DMS ZIVOTDETEM na číslo 87777

(cena dárcovské SMS činí 30 Kč, příjemce vaší pomoci obdrží 28,50 Kč)