Zprávy 2020

20.1.2020

Souhvězdí pomoci na Alza.cz

Na konci minulého roku spustila společnost Alza.cz krásný charitativní projekt Souhvězdí pomoci. Vybrala 19 organizací, které do tohoto projektu zapojila a naše organizace Život dětem o.p.s. je mezi nimi.

Organizace přihlásily do Souhvězdí pomoci svůj konkrétní projekt, který na svých stránkách Alza zveřejňuje a její zákazníci se sami rozhodnou, komu se rozhodnou pomoci. Přitom sama Alza.cz přispěla celkovou částkou 600 000 Kč.

Naše organizace Život dětem o.p.s. přihlásila do Souhvězdí pomoci příběh jedenáctileté slečny Veroniky, která od narození bojuje s tzv. syndromem krátkého střeva. Dospělý člověk má v těle asi osm metrů střev. Veronika má zhruba jen 70 centimetrů. Podobných dětí je v republice jenom málo. Téměř veškeré jídlo, které Veronika sní, z ní během krátké doby vyjde, proto pomocí katetru dostává do těla výživu a stolice z těla je odváděna vývodem do pytlíku, který je přilepený na bříšku. Ten se musí několikrát denně měnit a tím se poškozuje v tomto místě kůže často až do krve. Proto musí Veronika každým rokem na ozdravný pobyt k moři, které dokáže poškozenou kůži téměř zázračně zhojit. Veroniku jsme do projektu Souhvězdí pomoci zařadili, protože se jedná o holčičku s velmi vzácným onemocněním a patří k těm, které se bez pomoci nás ostatních prostě neobejdou.
Budeme rádi, když se podíváte na stránky společnosti Alza.cz a Veroniku taky podpoříte.

Taky je odkaz: https://www.alza.cz/souhvezdi-pomoci/18874557.htm

Děkujeme všem, kteří tyto webové stránky navštíví a Veronice na ozdravný pobyt přispějí.