Zprávy 2019

6.5.2019

Pomáháme spolu malé Michalce

V uplynulých dnech proběhlo hned několik akcí na podporu léčby malé Michalky, která si už musela vytrpět hodně bolesti po operacích nožiček ve Vídni kvůli tzv. golfové noze a vrozenému rozštěpu páteře. Vše o Michalce se dočtete na www.nadejepromichalku.cz . Je úžasné, kolik laskavých lidí se do pomoci Michalce zapojuje. V Jičíně proběhly dva koncerty „Zažít víc“, na kterých se pro holčičku vybralo krásných 10 550 Kč. Na prvním koncertu vystoupila Olga Lounová, Bára Poláková a Ewa Farna, na druhém si návštěvníci mohli poslechnout členy kapely Slza, Pavla Calty a skupinu Mandrage.

Kromě toho proběhlo mistrovství České republiky v Hradci Králové v basketu, kde hraje Michalčina teta Verunka. Všechny hráčky U14 se zapojily a za každý střelený koš věnoval BSK Jičín 10 Kč na účet pro Michalku.

Do třetice byli rodiče s Michalkou na srazu Achillea, což je spolek pacientů pes equinovarus. Tuto vadu (vybočení nožičky) má nejen malá Michalka, ale mnoho dalších dětí i dospělých. Rodiče od podobně nemocných získali velmi prospěšné informace i osobní podporu. Akce se zúčastnil i oblíbený Martin Zounar, který se Michalce moc líbil.

Rodiče Michalky co nejsrdečněji děkují všem, kteří se do pomoci jejich usměvavé, veselé a tolik statečné holčičce zapojili a my doufáme, že ještě zapojí. Budeme vděčni za jakoukoliv částku zaslanou na transparentní účet 1117771700/5500 ve prospěch Michalky, variabilní symbol 1919, do poznámky napište Michalka.

Pomůžete Michalce na její náročné a dlouhé cestě za prvním krůčkem. Ten nebude možný bez dlouhodobých rehabilitací, které bohužel zdravotní pojišťovny nehradí. A tak musíme téhle krásné holčičce pomoci my sami.