Zprávy 2020

15.1.2020

Ekologická nanotechnologie zlepšila bydlení rodinám s nemocnými dětmi.

Rádi bychom poděkovali třem společnostem, které koncem roku 2019 spojily síly, aby usnadnily život rodinám s vážně nemocnými dětmi. Jednalo o děti postižené cystickou fibrózou, ale i trpící syndromem krátkého střeva anebo spinální svalovou atrofií.

Společnost FN-NANO s.r.o. poskytla podkladový nátěr a dále vlastní funkční nátěr FN®3. Společnost ZdravéProstory.CZ tyto nátěry u jednotlivých rodin aplikovala a společnost NBB Bohemia s.r.o. dodala potřebná aktivační světla.

Byty nemocných dětí společnosti vymalovaly fotokatalytickým funkčním nátěrem FN®, nasvítily je UVA světlem a vnitřní prostředí se tak stalo čistším a zdravějším. Rodiny získaly darem vysoce efektivní, bezporuchovou, ekologickou, nehlučnou a ekonomicky úspornou čističku vzduchu. Funkční nátěry FN® totiž dokáží zkvalitnit vzduch vnitřního prostředí, čistí ho od škodlivých látek a alergenů, zápachů a mastných mikro kapének. Dále prostředí ochraňují před přenosem nákaz, virů a bakterií, což je pro děti s oslabenou imunitou velmi důležité. Takový nano nátěr likviduje plísně, alergeny, včetně exkrementů roztočů ve vzduchu, odstraňuje i velmi nízké koncentrace alergenů a toxických látek, výrazně snižuje riziko přenosu infekčních chorob a likviduje zápachy. Prostě pro obdarované rodiny je tento dar všech tří společností velmi užitečný a my všem třem společnostem děkujeme.