Zprávy 2019

21.5.2019

Charitativní štafetový běh VolšoHEC RUN proběhne již tuto sobotu

Již tuto sobotu 25. května se do jihomoravské Jedovnice vrací charitativní štafetový běh VolšoHEC RUN. Všichni rekreační běžci, profesionálové a fanoušci tohoto sportu budou opět zdolávat půlmaraton kolem rybníka Olšovec a pomáhat přitom dobré věci. Kompletní výtěžek z akce poputuje na konto organizace Život dětem, která následně peníze využije na léčbu tří vážně nemocných dětí.

„S VolšoHEC RUNem spolupracujeme už od loňska a jsme rádi, že v této spolupráci pokračujeme i letos. Je to hlavně díky velkému zájmu veřejnosti, které není osud malých dětí lhostejný a rozhodne se svůj čas věnovat na pomoc druhým. I letos se proto těšíme na všechny běžce, kteří přijdou přispět na léčbu tří dětí, Filípka, Emilky a Julinky. Tyto děti jsou zcela závislé na pomoci svých rodičů a jakákoliv finanční podpora je pro ně obrovskou pomocí. Už dneska víme, že se prozatím podařilo pro tyto děti získat přes 200 000 Kč, to je nádherná částka,“ popisuje ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

V rámci VolšoHEC RUNu se poběží půlmaraton, nicméně ve formě štafety, takže se mohou zúčastnit i méně trénovaní běžci. Čtyřčlenné týmy se vystřídají na úsecích dlouhých 5,2785 km. Hlavní závod startuje v 15 hodin, program však poběží již od 13:13, kdy se na trať vydají závodníci na koloběžkách a kolech a od 13:30 se rovněž uskuteční dětské běhy. V 19 hodin pak celodenní snažení zakončí společný táborák s hudebním překvapením. Kdo bude mít zájem, do Jedovnice může vyrazit už den předem, v pátek od 21 hodin je totiž připraveno letní kino pro celou rodinu.