Zprávy 2013

6.8.2013

Transportní monitor za bezmála 40 tisíc korun pomáhá na dětském oddělení Krajské nemocnice v Liberci

Nesmírně nás těší, že jsme mohli dětskému oddělení Krajské nemocnice v Liberci zakoupit transportní monitor za bezmála 40 tisíc korun. Tento přístroj sleduje a zajišťuje životní funkce malých pacientů.

Přístroj, který v transportní podobě na dětském oddělení dosud chyběl, použijí lékaři a sestřičky zhruba u třetiny dětských pacientů především po operaci. Transportní monitor slouží k zajištění monitorace dětských pacientů  během převozů z operačního sálu na oddělení a dalšímu sledování v  pooperačním období na standardním lůžku. Monitor vitálních funkcí bude využit všemi stanicemi dětského oddělení.

Ročně pečují zdravotníci na největším dětském oddělení v Libereckém kraji o více než šest tisíc pacientů, z nichž je v péči neonatologického oddělení zhruba 1500 dětí, dalších 2400 lékaři hospitalizují na pediatrickém oddělení a zhruba stejný počet malých pacientů projde ambulancemi.  V rámci pohotovostní služby pak lékaři ošetří zhruba dalších šest tisíc dětských pacientů za rok.

 

Naše sdružení podporuje dětská oddělení nemocnic v celé republice již po dobu 13 let. Jedním z našich cílů je pomoci dětem odkázaným na lékařskou pomoc formou zkvalitnění zdravotnické a přístrojové techniky. Transportní monitor životních funkcí je právě takovým přístrojem, který pomůže zdravotníkům v péči o nemocné děti. Dětské oddělení Krajské nemocnice Liberec jsme podpořili již v minulosti a nesmírně nás těší, že jsme mohli pomoci i v tomto případě.

obrobrobr