Zprávy 2011

20.11.2011

Tomášek Doubrava bojuje s mozkovou obrnou

Vážení a milí, dovolujeme si Vás seznámit s dalším příběhem těžce nemocného dítěte, tentokráte jím je Tomášek Doubrava (10) z Ostravy,  kterému můžete pomoci i Vy,  stačí se jen dívat v sobotu 17.prosince od 20.00 hod. na TV Prima. V přímém přenosu budete moci sledovat benefiční galavečer Srdce pro děti, který pořádá naše o.s. Život dětem s deníkem Blesk a TV Prima. Výtěžek galavečera poputuje nejen na pomoc Tomáškovi, ale také dalším těžce nemocným dětem z celé České republiky. Stačí zaslat dárcovskou sms ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777 v ceně 30ti korun.

Patronem Tomáška a dalších dětí s mozkovou obrnou je pro benefiční galavečer Srdce pro děti,  zpěvák a hudebně velmi talentovaný Martin Chodúr, kterému tímto srdečně děkujeme za podporu a pomoc.

Benefiční galavečer svým vystoupením dále podporují: Karel Gott, Lucie, Bílá, Petr Kolář, Ewa Farna, Josef Vojtek, Jitka Zelenková, Michal David, Marta Jandová, Ilona Csaková, Jiří Korn, 4 TET, Dara Rolins, 5angels a další zpěváci a herci ze seriálu Cesty domů. Celkem 50 umělců.

Příběh Tomáška:

Tomášek, který svým neustálým úsměvem na tvář připomíná usměvavé sluníčko, miluje svoji rodinu, je kamarádský k dětem a ve škole má samé jedničky. Neuvěřitelně rád se mazlí a tulí ke své mamince. Nedokáže ale sám chodit ani jíst, neumí mluvit a ve spánku ho provázejí těžké epileptické záchvaty končící až bezvědomím. Tomášek trpí kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny.

Tomášek se narodil jako třetí dítě ve 38. týdnu. „Těhotenství jsem měla normální, porod bez komplikací. Tři měsíce jsme žili s tím, že syn je v pořádku. Pak ale neurolog potvrdil u Tomáška opožděný vývoj,“ vzpomíná máma Jana.  Dítě trpí kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny, jejíž následky jsou nezvratné. Podle lékařů to mohla zavinit třeba chřipka v těhotenství.

Jana Doubravová musela opustit práci zdravotní sestry. Vozí syna každý den do stacionáře v Porubě, na rehabilitace i na hipoterapii na Dětský ranč v Hlučíně. Jízdu na koni, která pomáhá trénovat a udržovat rovnováhu, Tomášek zbožňuje.

„Strašně nás také trápí, že Tomášek nemůže chodit. Plazil se po zemi nebo s dětským odrážedlem. Pak začal hopsat jako žabka po kolínkách, až je měl odřená do krve,“ říká máma Jana.  Teprve v sedmi letech udělal Tomášek první krůčky, ovšem pouze za pevné podpěry dospělé osoby.

 

 

Budeme velmi rádi, pokud přijmete naše pozvání k televizním obrazovkám a 17.12. od 20hod, na TV Prima nám pomůžete proměnit dětské slzy v úsměv dalším těžce nemocným dětem.  Můžete zaslat dárcovskou sms v hodnotě 30ti korun nebo můžete zavolat do call centra panu Karlu Gottovi, Petru Kolářovi, Miroslavu Etzlerovi a dalším zpěvákům a hercům, kteří Vás budou informovat, jak se k pomoci můžete připojit zasláním daru na sbírkový účet .

Samozřejmě budeme velmi rádi, pokud se budete jen dívat a prožijete s námi krásný předvánoční večer plný hudby a zábavy.

obrobrobrobrobr