Zprávy 2010

26.7.2010

Již šestý golfový turnaj pomáhal kriticky nemocným dětem na JIP

Již šestý golfový turnaj, který je součástí GPA Golf Tour 2010, se odehrál v atraktivním Golfovém Resortu Karlovy Vary – Olšová Vrata v pátek 23. července. Slunečné počasí se střídalo s občasnými dešťovými přeháňkami, což dodalo hře na náročnosti, ale i zajímavosti. 

Formou vložené soutěže "Trouble shot" měli hráči opět možnost prostřednictvím o.s. Život dětem pomoci kriticky nemocným dětem na JIP Kliniky dětského a dorostového lékařství v Praze 2. Každý z účastníků turnaje si mohl zakoupit jeden míček v hodnotě 200 Kč, kterým "Trouble shot" zahrál. Velice nás potěšilo, že si většina hráčů zakoupila více míčků, a tím více přispěli do charitativního banku. Touto cestou získalo o.s. Život dětem částku 20.800 Kč.
Společně s finančním výtěžkem z předchozích turnajů, které již v rámci celé Tour proběhly, se jedná o celkovou částku 140 700,- Kč.

Vítězové jednotlivých kategorií i vložených soutěží navíc obdrželi krásné keramické poháry, které pro ně vyrobily děti z dětského domova v Krompachu, který pečuje o 48 dětí, které ze závažných důvodů nemohou být vychovávány ve vlastní rodině a nemohou být osvojeny nebo umístěny v jiné formě náhradní rodinné péče. Netradiční výhry od dětí hráče opětovně potěšily. Výherci si tak opět rozšířili svou sbírku originálních ručně zpracovaných pohárů.

Finanční výtěžek ze všech jednotlivých turnajů v rámci celé GPA Golf Tout 2010 bude věnován na zakoupení speciálního resuscitačního lůžka pro Jednotku intenzivní a resuscitační péče Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1.lékařské fakulty UK v Praze 2, která léčí a doslova zachraňuje životy kriticky nemocných novorozenců s nízkou porodní hmotností, donošených novorozenců, kojenců a dětí napadených závažnými infekcemi z celé naší republiky. Ročně je na uvedenou jednotku přijato kolem 300 dětí od novorozeneckého věku, až do 18 let.

 

Organizátorům GPA Golf Tour 2010 i všem hráčům srdečně děkujeme za dosavadní pomoc a těšíme se na další turnaje, které proběhnou v pátek 6. srpna v jihočeském golfovém areálu Mnich a následující sobotu 7. srpna v rakouském Haugschlagu.

obrobrobrobr