Zprávy 2018

2.11.2018

Sbírka Srdce dětem pomáhá stovkám nemocných dětí v celé České republice

V pondělí 5. listopadu začíná ve všech obchodech společnosti Lidl veřejná sbírka Srdce dětem na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Jejím pořadatelem je obecně prospěšná společnost Život dětem, která nemocným dětem pomáhá již 19 let. Se sbírkou se budete v obchodech Lidl potkávat až do 18. listopadu. Srdce dětem je tradiční sbírka, která se koná ve všech prodejnách Lidl již po osmé. Za tu dobu se zásluhou sbírky podařilo zlepšit život 2 756 nemocným dětem. I v tomto roce si můžete u pokladen zakoupit samolepku ve tvaru srdíčka s logem projektu za minimální částku 30 Kč a přispět tak těm, kteří pomoc skutečně nezbytně potřebují. Jedná se o rodiny s vážně nemocnými dětmi, které potřebují celodenní péči, takže rodina musí žít z jednoho platu. Bohužel se často stává, že na tuto péči, která je náročná jak fyzicky, tak finančně, zůstane jenom jeden z rodičů a dostává se tak do velmi svízelné finanční situace.

V roce 2017 se v rámci sbírky Srdce dětem podařilo získat pro nemocné děti úžasnou částku 25 000 000 Kč. Přitom od zákazníků získala o.p.s. Život dětem pro nemocné děti 24 117 827 Kč a společnost Lidl tuto nádhernou částku doplnila na 25 miliónů korun, za což všem patří skutečně velký dík.

Prosíme, přijďte i tento rok do některého z obchodů společnosti Lidl a přispějte nemocným dětem zakoupením samolepky. Za získané finanční prostředky zakoupí o.p.s. Život dětem v roce 2019 nejrůznější zdravotní a kompenzační pomůcky, které zdravotní pojišťovny hradí jen částečně nebo vůbec, nejrůznější velmi užitečné neurorehabilitační programy a ozdravné pobyty.