Zprávy 2017

6.9.2017

Podzimní Srdíčkové dny po celé ČR 18.-22. září

srdicka148x210-201709-LIC-bez-data-WEBV pondělí 18. září startují podzimní Srdíčkové dny, které pomáhají vážně nemocným dětem odkázaným na domácí péči svých rodičů. Tváří podzimní sbírky se stal roční Honzík s Hirschprungovou nemocí, která výrazně omezuje život celé rodiny s chlapeček s ní bojuje od narození.

V podstatě jde o to, že v tlustém střevě nefunguje nervový systém. Honzíkovi bohužel kromě celého tlustého střeva nefungovaly buňky ani v polovině tenkého střeva. Tyto části mu lékaři operativně odstranili a nyní funguje pouze s 37 cm tenkého střeva. Honzík absolvoval 3 operace, byla mu zavedena stomie a dlouhodobý centrální žilní katetr, kterým dodává tělu výživu.

Vzhledem k zavedené stomii a centrálnímu žilnímu katetru potřebuje malý Honzík mnoho pomůcek a vybavení, které stojí rodinu nemalé finanční prostředky. Prostřednictvím Srdíčkových dnů mohou lidé přispět na potřebnou přestavbu Honzíkova dětského pokoje a nezbytné zdravotní pomůcky. A nejenom na ně. Výtěžek poputuje na pomoc dalším vážně nemocným dětem v celé České republice, kterým kromě rehabilitačních a ozdravných pobytů Život dětem uhradí nejrůznější kompenzační pomůcky.

Magnetky2017-30KcPříběhy jako je ten Honzíkův představují právě důvody, proč již od roku 2000 pořádáme Srdíčkové dny a snažíme se jednotlivým rodičům pomáhat s hrazením léčby a dětem zajišťovat o trochu radostnější životy. Těší nás, že v tom nejsme sami, že se nám stále rozšiřuje síť škol a firem, které se každoročně zapojují do prodeje našich sbírkových předmětů a pomáhají tak našemu jedinému společnému cíli – pomoci těm nejmenším, kteří se bez naší pomoci neobejdou.

Při podzimní sbírce nabídnou studenti gymnázií, středních škol a učilišť veřejnosti novou kolekci oblíbených magnetek se zvířátky za 30 Kč a praktické přívěsky s žetonem do nákupního vozíku ve čtyřech barvách za 35 Kč. Věříme, že se budou naše drobné dárkové předměty líbit a jejich prodejem získáme tolik potřebné finance nejen pro Honzíka, ale i pro další vážně nemocné děti.