Zprávy 2015

6.12.2015

Krásná spolupráce se společností Škoda Auto, a.s. díky jejím laskavých zaměstnancům pokračuje :)

Máme pro vás další skvělou zprávu – byli jsme opět vybráni zaměstnanci Škoda Auto, a.s. do dlouhodobých zaměstnaneckých sbírek pro období 2016-2018!

Tento projekt organizuje Škoda Auto a.s. spolu s Odbory KOVO a navazuje na první kolo sbírek v letech 2014-2015, kterých byla o.p.s. Život dětem také součástí.

Celkový výnos sbírek, který probíhá měsíční srážkou ze mzdy zaměstnancům, je věnován na dobročinné účely. Společnost Škoda Auto navyšuje částku darovanou zaměstnanci na dvojnásobek.

V prvním kole projektu v letech 2014 a 2015 takto zaměstnanci vybrali částku 1,77 mil. Kč, kterou firma zdvojnásobila.

Pro další období sbírek na následující 3 roky nominovali zaměstnanci Škoda Auto 92 neziskových organizací, z nichž bylo následně vybráno 6 vítězných – i o nich rozhodovali samotní zaměstnanci hlasováním, do kterého se jich zapojilo 13 368.

Nejvíce hlasů zaměstnanců získala naše o.p.s. Život dětem spolu s organizací Helppes a Bezpečně na silnicích (tyto organizace se projektu účastnily již v minulých 2 letech), nově bude do sbírek zařazena Světluška – Nadační fond Českého rozhlasu, regionální občanské sdružení Orion a místní organizace Českého svazu ochránců přírody v Mladé Boleslavi, Vrchlabí a na Rychnovsku.

Srdečně a s úctou děkujeme zaměstnancům Škoda Auto za získanou podporu a pomoc, která je pro nás velikým závazkem. Těšíme se, že budeme opět společně pomáhat vážně nemocným dětem a dělat jejich životy lepšími. Je to pro nás veliká pocta.

Zaměstnanecké sbírky ve Škoda Auto budou mít opět i mezinárodní dimenzi. Pětina firmou poskytnutých prostředků na párování zaměstnaneckých sbírek (částka vybraná zaměstnanci zvýšená firmou na dvojnásobek) zamíří do dětského domova Vasantrao Naik v Aurangabádu, a to na technické vzdělávání talentovaných obyvatel domova a jejich přípravu na samostatný život, kterému se firma dlouhodobě věnuje.