Zprávy 2016

10.6.2016

Jarní část projektu „Dávám srdce dětem“ vynesla milion korun na podporu vážně nemocných dětí

V týdnech od 11. do 30. dubna pokračoval na 3 000 pobočkách České pošty charitativní projekt „Dávám srdce dětem“. Projekt probíhá formou prodeje charitativních samolepek a v jeho jarní části se podařilo získat finanční částku ve výši 1 084 590 korun!
samolepky-davam-srdce-detem-web-malyDěkujeme České poště a všem laskavým lidem, kteří se do sbírky „Dávám srdce dětem“ zapojili. Výtěžek sbírky nyní využijeme ve prospěch několika desítek vážně nemocných dětí po celé České republice, včetně Davídka, který je po prodělaném nádoru, tzv. retinoblastomu, obou očí. Ten Davídkovi lékaři diagnostikovali krátce po narození. Bohužel po náročné léčbě o obě oči nakonec přišel a je odkázán na oční protézy. Vše je pro rodinu samozřejmě finančně nákladné. Léčba a správný vývoj si však vyžaduje další speciální pomůcky a právě ty mu díky části výtěžku můžeme nyní zafinancovat.
zd-letak210x297-ceskaposta-davidek-web

Retinoblastom představuje 1 až 2 % ze všech dětských nádorů. Vyskytuje se téměř výhradně u malých dětí do pátého roku věku a u přibližně jedné čtvrtiny z nich je již vrozený. Ročně je v České republice diagnostikováno kolem 10 nových případů, v celém světě je to přibližně 5000 nově nemocných.