Zprávy 2017

1.9.2017

Eva Pilarová, Marián Vojtko, Petr Kolář, Adam Mišík, a další známí umělci opět odstartují podzimní Srdíčkové dny

srdicka-herci210x297-201709-MAILVe středu 13. září se na pražském náměstí Míru koná Zábavné odpoledne pro děti i dospělé, které odstartuje další ročník podzimních Srdíčkových dnů. Akce potrvá od 12:20 do 16:30 hodin a nabídne nejen setkání se známi českými zpěváky a herci, ale i bohatý program pro děti.

Jsme rádi, že naše pozvání letos opět přijala řada českých zpěváků a herců. Potkat zde můžete například Evu Pilarovou, Adama Mišíka, Petra Koláře, Terezu Kostkovou, Petru Černockou, Vlastu Korce a mnoho dalších. Ti, kteří na nám. Míru dorazí, se s umělci mohou vyfotit a získat ihned fotografii s podpisem. Děti pobaví klaun Ferda a Sněhurka s různými soutěžemi nebo třeba s tolik oblíbeným malováním na obličej. Potěší Vás určitě také členové divadla sklep Hana Navarová a Jára Vaculík, Taneční studio Andrea nebo Pink Angles či Lollipopz.

Vedle hlavního zábavního programu budou na místě probíhat také preventivní zdravotní akce.  V průběhu odpoledne budou návštěvníkům k dispozici dermatologové z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kteří jim zdarma zkontrolují pihy a mateřská znaménka. Dětští návštěvníci mohou zase využít přítomných specialistů z Ortoptiky dr. Očka a nechat si prohlédnout svůj zrak.

Pro dospělé bude připraveno posezení s občerstvením – domácí koláče od studentů ze Středního odborného učiliště gastronomie z Prahy 10 a káva spolu s čokoládou B-rink. Výtěžek z prodeje koláčků a kávy bude věnován vážně nemocným dětem.

Vážně nemocné děti budete moci podpořit také nákupem našich sbírkových předmětů. Mezi nimi nebude chybět ani nová série oblíbených magnetek se zvířátky. Právě tyto magnetky spolu s přívěsky budou studenti z celé republiky prodávat v dalším týdnu od 18.9. do 22.9. v rámci Srdíčkových dnů.

Cílem sbírky je za získané finance nakoupit potřebné zdravotní a rehabilitační pomůcky, zdravotní materiál, speciální výživu, ozdravné, rehabilitační pobyty a další potřebná vybavení a pomoci tak nemocným dětem v jejich léčbě. Onemocnění dětí zasáhne vždy celou rodinu, která musí do péče investovat spoustu času a peněz, a my se jim snažíme ulehčit jejich nelehké životní osudy.