Zprávy 2014

15.7.2014

53 dětí nemocných cystickou fibrózou jsme obdarovali speciálními mobilními inhalátory eFlow Rapid v celkové hodnotě 1.346.686 Kč.

Cystická fibróza je závažné dědičně podmíněné onemocnění postihující zejména dýchací a trávící systém. Dětem s CF se říká slané děti, mají totiž výrazně slanější pot. Nemocní s CF potřebují intenzivní léčbu každý den po celý život.

Cystická fibróza není nakažlivá, nemocný se s ní narodí a většinou během krátké doby (první měsíce či roky) se objeví její příznaky.

CF se projevuje opakovanými infekcemi dýchacích cest, které postupně způsobují poškození plic..
V současnosti je CF na celém světě léčitelná, ale zatím ne vyléčitelná. Cílem nejmodernější léčby je především zmenšení obtíží, které toto onemocnění přináší.

Léčba CF zahrnuje každodenní inhalace, následnou dechovou fyzioterapii a další cvičení, časté braní léků (zejména antibiotik) a vysokokalorickou stravu. Darované inhalátory umožňují dětem kdekoliv inhalátor dle potřeby použít a nejsou odkázány pouze na připojení inhalátoru do elektrické zásuvky.

Dále jsme  zakoupili  pro Klub nemocných cystickou fibrozou  1 ks koncentrátoru kyslíku EverFlo/1020006 a 1  koncentrátu SimplyGo/1069058 vč. příslušenství  za 136.203,- Kč.

Nemocní  členové Klubu cystické  fibrózy tak mají možnost do Klubu CF docházet a předmětné koncentrátory používat pro zlepšení svého zdravotního stavu.

 

 

Celková pomoc je ve výši 1.482.889 Kč.

Srdečně děkujeme všem laskavým dárcům, kteří nám umožnili děti s cystickou fibrózou obdarovat.

obrobr