Zprávy 2013

16.12.2013

Pro vážně nemocné děti jsme vybrali rekordní částku, téměř 19 miliónů korun

Největší vánoční koncert letošního roku, který pomohl dobré věci, proběhl ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.  Naše obecně prospěšná společnost Život dětem ve spolupráci s deníkem Bleskem a TV Prima zde uspořádala velkou charitativní akci, nazvanou Srdce pro děti. Na ní se za pomoci největších českých celebrit v čele s Karlem Gottem vybíraly finanční prostředky pro těžce nemocné a postižené děti. Díky laskavým lidem se srdíčkem na správném místě se podařilo vybrat úctyhodnou částku ve výši 18 890 000,- Kč a to je opravdu úžasné.

Nejvyšší částkou ve výši 8 miliónů korun přispěla na pomoc vážně nemocným dětem společnost Lidl se svými zákazníky.

Pořadem provázel moderátor Libor Bouček, který diváky postupně seznámil s osudy osmi nemocných dětí, jejichž patrony byly známé osobnosti: Lucie Bílá, Martin Dejdar, Tereza Pergnerová, Iva Kubelková, Klára Doležalová a Karel Voříšek, Libor Bouček, Tereza Kašparovská a Tomáš Hauptvogel a Leoš Mareš.

Benefiční galavečer Srdce pro děti byl koncipován jako zábavný předvánoční večer, na kterém vystoupili přední čeští umělci.

Přestože Karel Gott (74) zápasil s vysokými teplotami, včerejší charitativní akci Srdce pro děti si nemohl odpustit. „Pro děti všechno, dokud mám síly, chci a rád je budu podporovat. Nevím, co už by pro nás na tom světě mělo být cennější,“ řekl Karel.

Galavečer dále svým vystoupením podpořili: Tomáš Klus, 4TET, Petr Kolář, Miroslav Žbirka, Vilém Čok, Petra Janů, Štefan Margita, Eddie Stoilow, Pavel Šporcl, Diana Kalashova a Adam Mišík.

 

 

Finanční prostředky mohli diváci věnovat nejen prostřednictvím dárcovských SMS zpráv, ale také za pomoci call centra, ve kterém zasedli desítky osobností, které po celý večer přijímali telefonické hovory a zapisovali si darované částky. Diváci tak měli možnost popovídat s Karlem Gottem, Tomášem Klusem,  Štefanem Margitou, Petrem Kolářem,  Adamem Mišíkem , Pavlem Šporcle, Eddie Stoilowem, Vilémem Čokem, Petrou Janů, Milošem Dodo Doležalem,  Markétou Krajčovičovou, Ivou Pazderkovou, Iva Kubelkovou, Karlem Voříškem, Klárou Doležalovou, Veronikou Jeníkovou, Markétou Hrubešovou, Pavlem Křížkem, Marií Doležalovou, Filipem Čapkem, Evou Decastelo, Janem Vlasákem, Kamilou Špráchalovou, Janou Švandovou, Sabinou Laurinovou, Viktorem Limrem, Sandrou Parmovou, Romanem Fojtou, Taťána Kovaříková, Dominikem Haškem,  Terezií Kašparovskou, Tomášem Hauptvoglem či Františkem Strakou.

„Haló, haló, proč je koček málo?“ žertoval letošní stříbrný Český slavík Tomáš Klus, když si včera poprvé zkoušel, jaké to je být »operátorem« v call centru. Se skokanem roku Adamem Mišíkem si hrál na Macha a Šebestovou.

„Je pro mne velkou radostí u něčeho takového být. Když můžu, rád pomůžu,“ řekl Klus, který dal charitativní akci Srdce pro děti dokonce přednost před svou milovanou Indií!

Kdo chtěl vážně nemocným dětem pomoci, mohl se zapojit i do dražby nádherných srdcí, která probíhala na portálu Aukro.cz a přinesla krásnou částku ve výši 363 093 Kč. Srdce vyřezané ze dřeva svým osobitým uměním pro dobrou věc vlastnoručně vyzdobili: Lucie Bílá vytvořila srdce s názvem Motýlí srdce, Tomáš Klus vytvořil srdce s názvem Srdcohled, Taťána Kovaříková vytvořila srdce s názvem Zlaté srdce, Terezka Kostková vytvořila srdce s názvem Srdce všeho dobrého, Vilém Čok vytvořil srdce s názvem Evrytajm, Martin Dejdar vytvořil srdce s názvem Srdce dětem a Štefan Margita vytvořil srdce s názvem Vánoční srdce.

Srdečné poděkováním patří všem laskavým a milým lidem, kteří se do pomoci v průběhu přímého přenosu benefičního galavečera Srdce pro děti zapojili.

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr