Zprávy 2013

15.10.2013

Projekt Dávám srdce dětem na pobočkách České pošty stále pokračuje ……..

Dávám srdce dětem je projekt o.s. Život dětem, který je realizován za laskavé podpory České pošty. Cílem tohoto krásného projektu je získat finanční prostředky na pomoc vážně nemocným dětem v domácí péči svých rodičů. Projekt byl zahájen 1.8.2012 a probíhá na 3 000 pobočkách České pošty formou prodeje charitativních samolepek v ceně 30 korun.

Do konce měsíce září letošního roku 2013 se podařilo prodejem samolepek získat krásnou částku ve výši 2 242 235 Kč, která je využita na pomoc vážně nemocným dětem s onkologickým onemocněním, dětskou mozkovou obrnou a dalšími závažnými onemocněními. Díky laskavé pomoci pracovníků České pošty a laskavých lidí, kteří si samolepku zakoupili, jsme mohli v srpnu tohoto roku vyslat 30 dětí, které jsou po náročné léčbě chemoterapií na ozdravný pobyt k moři a pomoci dalším stovkám vážně nemocných dětí v domácí péči svých rodičů, kteří obdrželi nejrůznější zdravotní pomůcky (invalidní vozíčky, zdravotní kočárky, autosedačky, chodítka, rehabilitační přístroje….), léky, speciální výživu … k usnadnění každodenního života dětí.

Prodej samolepek na pobočkách České pošty stále pokračuje a v průběhu následných 14 dnů tzn. od 14.10. do 25.10. je ještě intenzivnější. Pokud vás pracovníci u přepážek osloví s prosbou (žádostí) o zakoupení samolepky v ceně 30 korun, velmi vás prosíme, pokud je to ve vašich možnostech, přispějte …..  K dispozici máme tři druhy samolepek, na kterých je vyobrazeno miminko, které drží červené srdíčko s logem naší obecně prospěšné společnosti, miminko které drží žluté srdíčko, růžové srdíčko, zelené srdíčko a dětská ručička, která má na dlani červené srdíčko s logem naší obecně prospěšné společnosti – usměvavým sluníčkem. Samolepky jsou označeny názvem projektu „Dávám srdce dětem“.

Samolepky jsou na pobočkách České pošty k dispozici u přepážek, kde uvidíte také letáček s anoncí projektu. Letáčky mohou být umístěny i na jiných místech v prostorách jednotlivých poboček. Z výtěžku čekají na pomoc děti s mukopolysacharidózou, svalovou atrofií a dystrofií, autismem, syndromem krátkého střeva, atrézií jicnu, EB –nemocí tzv. motýlích křídel a děti s onkologickým onemocněním a kombinovanými vadami.

 

Ještě jednou srdečně děkujeme všem laskavým a milým lidem, kteří se připojili k projektu a „dali dětem část svého srdíčka“.

Srdečné poděkování patří také těm, kteří se do projektu „Dávám srdce dětem“ teprve připojí.

obrobrobrobrobr