Zprávy 2013

27.8.2013

Přístroj CoaguChek pomáhá Vojtíškovi

Vojtíšek je krásný 18ti měsíční chlapeček s těžkou vadou srdíčka, kterému jsme zakoupili díky lidem se srdíčkem na správném místě přístroj CoaguChek v hodnotě 29 040 Kč.  Vojtíšek musel chodit na velmi časté náběry krve, často každý den a náběry ze žíly jsou pro tak maličké děti velmi problematické a také bolestivé. Tento přístroj slouží k šetrnému měření INR z kapilární krve při doživotní léčbě warfarinem, který musí užívat, aby se mu nezanesla chlopeň sraženinami. Proto je důležité hlídat, hladinu, aby nebyla nízká a naopak, aby nebyla vysoká, kdy by opačně hrozilo krvácení.

 

Z těchto důvodů je důležité, aby měla rodina Vojtíška přístroj doma, neboť u takto malých dětí kolísá hladina warfarinu a je nestabilní v závislosti na nemoci, potravě …  a je zapotřebí ji hlídat. Bez tohoto přístroje by časté návštěvy a odběry v nemocnici byly nezbytné a pro Vojtíška velmi náročné.

Máme radost, že můžeme díky laslavým a milým lidem se srdíčkem na správném místě pomáhat a a alespoň částečně přispět k tomu, aby byly vážně nemocné děti a jejich rodiče šťastnějšími a veselejšími.

obrobr