Zprávy 2013

27.8.2013

1 400 000 Kč pomohlo dětem s onkologickým onemocněním

Díky benefičnímu galavečeru Srdce pro děti, laskavým zákazníkům společnosti Lidl a dalším milým dárcům prožilo téměř  70 dětí s onkologickým onemocněním krásný ozdravný pobyt v Turecku v destinaci Alanie.

Musely si hodně přivstat, ale i tak v úterý  23.7. ve tři ráno na pražském letišti zářily radostí.

Kvůli laskavým lidem, kterým není lhostejný osud nemocných dětí, mohly na letišti rozdávat úsměvy Klárka (9), Verunka (8) nebo třeba Rozárka (14). „Zabalila jsem si s sebou plyšáka Štístko, kterého mám od tety,“ chlubila se malá Veronika. „Já mám zase medvídka Míšu. Beru si ho všude s sebou,“ doplňovala ji Klára, která se prý moc těšila na moře i opalování.

Stejně jako Klárka, tak i několik dalších dětí poprvé sedly do letadla a odletěly po náročné onkologické léčbě na ozdravný pobyt, kde je čekal výlet do delfinária, karneval, diskotéka a hlavně každý den cvičení s fyzioterapeuty a další aktivity.

Velmi si vážíme společnosti Lidl a jejich zákazníků, díky kterým můžeme každým rokem rozdávat radost a lásku velkému počtu vážně nemocných dětí. Společnost Lidl v letošním roce na ozdravný pobyt pro děti s onkologickým onemocněním se svými zákazníky přispěla částkou ve výši 712 500 Kč, v loňském roce přispěla na ozdravný pobyt částkou ve výši 356 250 Kč a to je opravdu úžasné.

 

Společnost Lidl nepodporuje jen děti s onkologickým onemocněním, ale další finanční prostředky putují na pomoc dětem s dětskou mozkovou obrnou, autismem, mukopolysacharidózou, syndromem krátkého střeva, kombinovaným postižením, dětem s EB nemocí tzv. „motýlích křídel“, dětem se spinální svalovou atrofií a dystrofií, celiakií a dalšími onemocněním. Společnost Lidl doposud pomohla částkou ve výši 9 264 000 Kč.

Tímto laskavým zákazníkům společnosti Lidl a přímo společnosti srdečně děkujeme za pomoc.

Poděkováním patří také dalším milým dárcům, kteří zaslali v rámci benefičního galavečera Srdce pro děti na pomoc dětem sms nebo zavolali do call centra hercům a zpěvákům a na pomoc dětem také rádi přispěli.

obrobr