Zprávy 2013

18.5.2013

Pomozte nemocnému Filípkovi, dražte kraslice od celebrit

Unikátní kraslice, které malovaly naše celebrity, se vrátily z výstavy a za rok už můžou zdobit váš velikonoční stůl. A hlavně, když si je v dražbě deníku Blesk koupíte, pomůžete nemocnému sedmiletému Filípkovi!

Celý výtěžek aukce, která začala 17.května, půjde na jeho náročnou péči. Co se vlastně Filípkovi Kněžourkovi stalo?

Filípek zkolaboval, když Kněžourkovi jeli na dovolenou. „Z ničeho nic se náš malý zhroutil. Nedýchal a nebilo mu srdce!“ vzpomíná na děsivou chvíli chlapcova maminka. Sanitka přijela až za tři čtvrtě hodiny. Doktoři u chlapce zjistili masivní otok mozku a další potíže. „Ani v literatuře nevím o případu, že by někdo v tomto stavu přežil!“ řekl rodičům rakouský primář. „To by musel být zázrak.“

Filípek přežil, po nemoci byl ale zcela nehybný. Paní Tereza však nikdy nepřestala věřit v jeho uzdravení. Filípkově rehabilitaci věnovala celý svůj čas. Dnes už s maminčinou pomocí umí dojít ke dveřím a kreslí obrázky. Maminka mu však musí stále vést ruku a projevovat absolutní trpělivost. Filípkův mozek je totiž třeba znova naučit každý pohyb.

Chlapeček nemluví, komunikovat dokáže jen s maminkou několika gesty. V krku má tracheostomii, takže nemůže normálně jíst, tělíčko zatím nezvládá udržet moč, Filípek musí mít pleny. Mysl má v pořádku – tím více si však uvědomuje, co ho potkalo.

Cesta k Filípkovu zdraví bude ještě dlouhá – a drahá. Jen rehabilitace či speciální hygienické potřeby stojí 22 tisíc měsíčně! Hodně peněz spolkne také doprava k lékařům a na rehabilitaci. Filípek potřebuje i speciální rehabilitační pomůcky. Hodně by mu pomohlo speciální kolo Loped. Nebo počítač. Speciální program na PC by mu mohl pomoci zlepšit zrak. Onemocnění mu totiž zničilo i oči, chlapec dnes vidí jen obrysy. Ale i to se prý může obrátit k lepšímu. Pomozte i vy!

 

Jak můžete pomoci

Zúčastněte se charitativní dražby nádherných velikonočních pštrosích vajec, která pro Filípka osobně vytvořily známé osobnosti: Lucie Bílá, Jiří Vejdělek, Michal Nesvadba, Pavel Šťastný, Bára Srncová, Petr Urban a dcery Karla Gotta, můžete od pátku 17. 5. do pátku 24. 5.

SMS zašlete
na číslo 900 20 03
tvar SMS: JMENO(mezera)CASTKA
příklad SMS: GOTT 3000

Cena 1 SMS je 3 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier Axel Springer CZ a.s.
Více v pravidlech zde. www.platmobilem.cz.

Více informací najdete na webové stránce deníku Blesk, který dražbu pořádá http://www.blesk.cz/vejce

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr