Zprávy 2013

26.3.2013

„Troška navíc na pomoc stačí“ aneb i malými činy jdou dělat velké skutky

Dovolujeme si vám představit nový celonárodní projekt s názvem „Troška navíc na pomoc stačí“, aneb i malými činy jdou dělat velké skutky. Laskavým patronem, nositelem a tváří projektu je velmi oblíbený, úspěšný a uznávaný režisér, významný a vážený člověk, kterého mají lidé rádi, pan Zdeněk Troška.

Nesmírně nás těší, že pan režisér projektu a celé myšlence jak nemocným dětem jednoduše a po troškách pomoci propůjčil své jméno a svou tvář. Jeho důvěra a otevřené srdce k pomoci druhým nám udělaly velkou radost.

Tímto projektem chceme vyjádřit, že opravdu stačí jen „troška“ k tomu,
abychom pomohli, že nemusíme dávat tisíce a statisíce, ale naopak …

Princip je jednoduchý, laskaví lidé – zákazníci nejrůznějších kamenných i internetových obchodů, restaurací, ale také kadeřnických salónů, cestovních kanceláří ……………, mají možnost troškou navíc (1 korunou, 2 korunami ….) ke svému nákupu vážně nemocným dětem pomoci.

Než zákazník ukončí svůj nákup nebo bude hradit za službu je mile požádán paní pokladní (obsluhujícím personálem), zda se připojí k projektu „troška navíc na pomoc stačí“ s libovolnou částkou od 1 koruny. Zákazník obdrží informaci, jakým vážně nemocným dětem svým příspěvek může pomoci a následně se dobrovolně rozhodne, zda projekt podpoří.

Pokud se zákazník do pomoci zapojí, darovaná částka se mu zobrazí na pokladním dokladu. Zákazník odchází spokojený a navíc s dobrým pocitem a to je úžasné ………

Vchody do jednotlivých obchodů, restaurací, zařízení poskytující nejrůznější služby ….., které se do projektu zapojují, jsou označené samolepkou s názvem projektu a fotografií pana režiséra Zdeňka Trošky, který je jeho patronem. Stejnou samolepkou jsou označeny registrační pokladny, v jejichž blízkosti jsou obrazové informace k projektu.

Věříme, že tento projekt dokáže upoutat a přesvědčit milou formou lidi, aby si uvědomili, že okolo nás žije celá řada dětí, které bohužel nemohou žít jako zdravé děti a které se bohužel nemohou vždy smát, jsou to děti, pro které je nutné udělat něco navíc = o trošku více.

Srdečně děkujeme všem laskavým lidem, kteří projekt „troška navíc na pomoc stačí“ společně s námi a jednotlivými kamennými i internetovými obchody, cestovními kancelářemi, restauracemi, poskytovateli nejrůznějších služeb podpoří.

 

Z výtěžku budou vážně nemocným dětem v domácí péči svých rodičů zakoupeny potřebné zdravotní pomůcky, které dopomohou ke zlepšení jejich zdravotního stavu. Jedná se o děti nemocné spinální svalovou atrofií a dystrofií, děti s onkologickým onemocněním, s nemocí EB tzv. „motýlích křídel“, autismem, mozkovou obrnou, syndromem krátkého střeva a děti s kombinovaným postižením.

Více informací Vám poskytneme v samostatné sekci, kterou pro tento projekt připravujeme

obrobr