Zprávy 2012

18.12.2012

Benefiční galavečer Srdce pro děti pomohl také desetileté Terezce, která statečně bojuje s rakovinou

Terezce je teprve deset let, ale prožila si už více než jiní za celý svůj život. Terezka Švagrová  už od pěti let bojuje s rakovinou. V září skončila s poslední chemoterapií.

Terezka má v hlavičce dva nádory. Jeden vzadu, který jí tlačil na mozkomíšní mok. „Lékaři jí dali do hlavy čip a hadičku, která vede do bříška. Tam jí odvádí přebytečný mozkomíšní mok, aby mohl mozek správně pracovat“.  Druhý nádor má za pravým okem. Kdyby se zvětšil, hrozilo by, že by dívenka  mohla přijít o zrak. „Od ledna do září proto jezdili do nemocnice v Praze-Motole na chemoterapie. Zabraly. Nádor se zmenšil“. Celá rodina měla obrovskou radost ….

Terezka se dobře se učí a má ráda zvířátka.

„Chová želvu, králíčka, žábu, tři kočky, dvě činčily, krysu a mám ještě rybičku a psa Bárta,“ vypočítala Terezka. Terezka si moc přála červený nebo růžový notebook, na kterém by se učila matematiku. Jsme moc a moc rádi, že jsme toto přáníčko mohli Terezce díky laskavým dárcům splnit. Holčička měla tak obrovskou radost a my samozřejmě s ní …..

Kromě rodičů je jí oporou v těžké nemoci i mladší sestřička Lucinka, které je sedm let. „Hrajeme si spolu, mám ji moc ráda,“ svěřila se Lucinka. „Žádnému rodiči bych nepřála prožívat to, co my. Není nic horšího, než když vám řeknou, že vaše dítě je těžce nemocné. Všichni věříme, že Terezka boj s nemocí vyhraje,“ dodala maminka.

Díky tomu, že výtěžek benefičního galavečera byl nádherný, můžeme Terezce a dalším dětem s onkologickým onemocněním pomoci. Děti, které prodělaly náročné chemoterapie a jsou v péči Kliniky dětské hematologie a onkologie ve FN Motol, odletí v červenci na krásný ozdravný pobyt k moři. Celkem vycestuje 80 dětí

Srdečné poděkování všem dárcům. Díky vám můžeme dělat děti šťastnějšími a to nám přináší obrovskou radost

obrobr