Zprávy 2012

16.7.2012

Šedesát čtyři dětí s onkologickým onemocněním odcestovalo na ozdravný pobyt do Turecka

Říká se, že rakovina si nevybírá… Šedesát čtyři dětí s onkologickým onemocněním ….. Díky benefičnímu galavečeru Srdce pro děti, společnému projektu deníku Blesk, našeho občanského sdružení Život dětem a společnosti Lidl, která v rámci benefice významně vážně nemocným dětem pomohla, ale mohou na svůj těžký osud aslespoň na chvilku zapomenout. Všechny tyto děti totiž včera odletěly na 14 dní do Turecka.

„Hlavně nezapomeňte lékárnu. Je to ta největší taška,“ ozvalo se včera v 10:30 na srazu v odletové hale pražského letiště. Není se čemu divit, ošetřovatelé museli mít s sebou všechno a pro všechny případy. Kromě dostatku léků s dětmi odletěli i dva lékaři, čtyři fyzioterapeuti a jedna zdravotní sestra. Některé děti měly s sebou dokonce rodiče. Počet lidí ve skupině se tak vyšplhal na 200.

Aby vše probíhalo v pořádku, děti jsou rozděleny do skupin po sedmi až devíti a dohlížet na ně bude vždy jeden ošetřovatel. „Rozhodně se nejedná o dovolenou, děti budou mít program, kde základem bude rehabilitace. Už takto jezdíme 14 let, “ popsala Blesku Jana Bašeová (47), vedoucí turnusu, s tím, že letos se nemocné děti vydaly do tureckého Izmiru do hotelu Atlantique Holiday Club. Vrátit by se měly 27. července. „Podle toho, co jsem vyzvídala, tak nejvíce se těší do akvaparku, kam vyrazíme. Je zde největší tobogan v Evropě, pak mají děti také rády nakupování,“ pokračovala.

 

Částkou 356 250 korun přispěla dětem společnost Lidl „Touto částkou jsme zaplatili kompletní čtrnáctidenní pobyt sedmnácti dětem,“ řekla Blesku PR manažerka Lucie Borovičková. Společnost Lidl poskytla v rámci benefičního galavečera Srdce pro děti pomoc i dalším vážně nemocným dětem v celkové výši 3mil. korun.

Na odzravným pobyt v Turecko bylo z projektu Srdce pro děti celkem poskytnuta částka ve výši 1mil. korun.

obr