Zprávy 2012

3.5.2012

Resuscitační sada v hodnotě 67.895,55 korun pomáhá dětem v Nemocnici s poliklinikou v České Lípě

Dětské oddělení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě získalo díky První novinové společnosti a.s. a milým dárcům o.s. Život dětem resuscitační sadu Sechrist s příslušenstvím v celkové hodnotě 67.895,55 Kč. Částku ve výši 50.000,- Kč poskytla PNS a.s., zbývající část uhradili jednotlivý dárci sdružení.

Občanské sdružení Život dětem si velmi váží dlouhodobé spolupráce s První novinovou společností a.s., díky které může učinit vážně nemocné děti a jejich rodiče šťastnějšími …..

 

Sechrist resuscitační sada s příslušenstvím: Moderní neonatální resuscitace vyžaduje v praxi okamžitě po porodu přesné řízení prvních dechů. Moderní metody resuscitace novorozenců se snaží o maximální ochranu nezralých plic ventilační technikou předcházející volutraumatu. Obyčejný resuscitační vak je v takovém případě nedostačující. Darovaná resuscitační sada obsahuje jednoduchý, ale bezpečný T‐resuscitátor a směšovač kyslíku, společně připevněné na praktickém pojízdném stojanu. NeoPuff T‐resuscitátor má jasně čitelný manometr, PEEP ventil a nastavitelný maximální tlak. Tímto způsobem lze krátkou dobu efektivně ventilovat při dodržení maximální bezpečnosti.

obr