Zprávy 2012

23.2.2012

Benefiční galavečer Srdce pro děti pomohl také Dominičkovi, který prošel náročnou protinádorovou léčbou

Dominiček je dvouletý chlapeček, kterému byla zjištěna závažná diagnóza – Maligní rhabdoidní nádor. Dominiček prošel velmi náročnou a intenzivní protinádorovou léčbou, prodělal mozkový infarkt způsobený embolií přívodních mozkových tepen a je po náhradě mitrální chlopně. Snažili jsme se Dominičkovi a mamince alespoň částečně z výtěžku benefičního galavečera pomoci, zakoupili jsme přístroj na měření INR – srážlivosti krve v hodnotě 22 386,- Kč, která se musí u takto závažného onemocnění neustále sledovat. Díky nutnosti častého měření INR musela maminka velmi často s Dominičkem chodit na odběry krve, tento přístroj umožňuje měření z kapky krve z prstíku a je pro Dominička téměř nebolestivé, odběry může maminka provádět sama doma a nemusí s Dominičkem neustále na velmi nepříjemné a časté odběry do nemocnice.

Výsledky musí samozřejmě konzultovat s lékaři, ale přesto je toto měření pro Dominička šetrnější a maminka má neustále zdravotní strav týkající se sledování srážlivosti krve pod kontrolou.

Vzhledem k tomu, že je maminka Dominička samoživitelkou a velmi často je s chlapečkem v nemocnici, pomohli jsme také s úhradou regulačních poplatků za pobyt v nemocnici v celkové výši 4 000,- Kč. Maminka Dominička stejně jako další maminky vážně nemocných dětí přišla od počátku tohoto roku o část příspěvku na péči o chlapce, její finanční situace je velmi tíživá, z těchto důvodů jsme se rozhodli pomoci i s nákupem výživy, vitamínů a dalšího potřebného ke speciálnímu stravování. Poskytli jsme částku ve výši 15 000,- Kč, která by měla mamince a Dominičkovi do konce tohoto roku také částečně pomoci.
V současné době je Dominiček s maminkou doma, prosíme, držte mu palečky, ať vše zvládne, vyléčí se a může být neustále jen se svojí maminkou a starší 13tiletou sestřičkou doma …………

Domičkovi pomohla v rámci benefičního večera Srdce pro děti laskavá společnost Veba textilní závody, a.s.

 

Poděkování maminky:

„Především bych Vaší nadaci ŽIVOT DĚTEM chtěla poděkovat za to, co děláte, protože to je v dnešní době spíš vzácnost. Většinou všichni myslí jen na sebe a neštěstí druhých je jim lhostejné.
Trochu mě uklidnilo, že v tom neštěstí nejsme sami a s ostatními maminkami jsme drželi a držíme při sobě a pomáháme si, jak jen to jde.
Děkujeme Vám za Vaši pomoc v naší tíživé situaci.
Dominiček, Andrea B.

obrobrobrobrobr