Zprávy 2012

21.2.2012

Dětské oddělení Nemocnice Děčín dostalo zdravotní techniku v hodnotě 186.046,60 Kč

Občanské sdružení Život dětem zakoupilo pro dětské oddělení Nemocnice Děčín fototerapeutickou lampu pro léčbu novorozenecké žloutenky, dále injekční pumpu – Perfusor Compact, jedná se o přístroj k přesnému dávkování léků, bez nějž se moderní intenzivní medicína dnes takřka neobejde. Dětské oddělení obdrželo také digitální pulsní oxymetr Spectro 1020 s příslušenstvím, Sechrist resuscitační sadu s příslušenstvím a stojanem a infúzní pumpu Argus 707 v celkové hodnotě 186.046, 60 Kč.

Sechrist resuscitační sada s příslušenstvím: Moderní neonatální resuscitace vyžaduje v praxi okamžitě po porodu přesné řízení prvních dechů. Moderní metody resuscitace novorozenců se snaží o maximální ochranu nezralých plic ventilační technikou předcházející volutraumatu. Obyčejný resuscitační vak je v takovém případě nedostačující. Darovaná resuscitační sada obsahuje jednoduchý, ale bezpečný T‐resuscitátor a směšovač kyslíku, společně připevněné na praktickém pojízdném stojanu. NeoPuff T‐resuscitátor má jasně čitelný manometr, PEEP ventil a nastavitelný maximální tlak. Tímto způsobem lze krátkou dobu efektivně ventilovat při dodržení maximální bezpečnosti.

 

Infúzní pumpa Argus 707: Tato infuzní pumpa se vyznačuje snadnou obsluhou, vysokou spolehlivostí, bezpečností a nízkými náklady na jednorázový spotřební materiál.

Občanské sdružení Život dětem srdečně děkuje všem laskavým lidem za podporu a pomoc

obrobrobr