Zprávy 2012

21.2.2012

Desetiletý klouček Tomášek má nový vozíček a iPad

Desetiletý klouček, Tomášek Doubrava z Ostravy, který neustále připomíná usměvavé sluníčko, získal z výtěžku benefičního galavečera Srdce pro děti invalidní vozíček a iPad v celkové hodnotě 50 279,- Kč.  Tomášek  je úžasný chlapeček, který v rámci benefičního večera pomohl také dalším dětem s mozkovou obrnou a to díky zveřejnění svého příběhu formou velmi hezké reportáže popisující každodenní život Tomáška a jeho rodiny.

Tomášek miluje svoji rodinu, je kamarádský k dětem a ve škole má samé jedničky. Neuvěřitelně rád se mazlí a tulí se ke své mamince. Nedokáže ale sám chodit ani jíst, neumí mluvit a ve spánku ho provázejí těžké epileptické záchvaty končící až bezvědomím. Tomášek trpí kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny…..

Láskyplnou oporou je Tomáškovi nejen jeho maminka, ale také sestřička Nela (18) a bráška Dan (20), kteří se svým nemocným bráškou tráví každou možnou chvíli.

Jsme moc a moc rádi, že jsme mohli Tomáška učinit díky darovanému vozíčku a iPadu alespoň částečně šťastnějšího a radostnějšího. Vozíček měl pět let zapůjčený ze stacionáře, ale rodina ho musela vrátit. Ze zákona má nárok co pět let na nový mechanický vozíček, avšak pojišťovna na něj hradí náklady jen z poloviny, z tohoto důvodu byla maminka moc ráda, že jsme druhou část vozíčku ve výši 37 590,- Kč z výtěžku benefičního koncertu uhradili. Tomášek byl nadšený také z iPadu, díky kterému se může snadno dorozumívat se svou rodinou a to je úžasné.

 

 

V závěru dovolte, abychom se s vámi podělili o velmi milé poděkování  od maminky Tomáška

Vážená a milá paní Strnadová,                                                                                          
občanské sdružení ŽIVOT DĚTEM ♥

Když jsem vás koncem roku oslovila s žádostí o pomoc při financování invalidního vozíčku pro svého těžce postiženého syna Tomáška a tabletu Ipad2 ,který Tomášek potřebuje k dorozumívání pomocí AAK komunikace, jelikož nemluví a je to cesta jak nám sdělit své pocity a potřeby a vy jste mé žádosti vyhověli, udělali jste nám obrovskou radost. Tomášek byl osloven a vybrán v akci benefičního galavečeru SRDCE PRO DĚTI, který byl  odvysílán 17.12.2011 v přímém přenosu Tv PRIMA a jeho patronem byl  pan Martin Chodur s kterým Tomášek natočil medailonek. Dovolte mi vážená paní ředitelko,abych vám i občanskému sdružení ŽIVOT DĚTEM ,deníku BLESK a dále pak všem sponzorům a dárcům  z celého srdce poděkovala za obdarování Tomáška,který trpí dětskou mozkovou obrnou,epilepsií,má problémy se zpracováváním potravy,nemluví a potřebuje 24h péči. Ke svému pohybu a  chůzi Tomášek potřebuje oporu dospělé osoby  a hlavně  tolik potřebný invalidní vozíček,který jste nám spolu s tabletem zaplatili. Tomášek tak byl obdarován tolik potřebnými pomůckami. Velmi si vážíme vaší pomoci a mnoho pro nás znamená. Ještě jednou moc pěkně děkujeme za obdarování Tomáška  a přejeme vám mnoho úspěchů do dalších let ve vaší záslužné činnosti.
S úctou a srdečným pozdravem Jana Doubravová a TOMÁŠEK♥

obrobrobrobrobr