Zprávy 2012

9.1.2012

Pocta Praze – putovní výstava 40ti uměleckých děl hudebních velikánů, která pomůže i dětem

Vážení a milí novináři,
dovolujeme si Vám společně s Hard Rock Cafe Prague pozvat na tiskovou konferenci k zahájení  krásné akce  – putovní výstavy 40ti uměleckých děl hudebních velikánů, ke kterým patří např. Frank Zappa, Lou Reed, Ringo Starr, Elton John, Alice Cooper či Iron Maiden a mnoha dalších.

Tuto krásnou a ojedinělou výstavu zahájí náš největší český hudebník a velikán pan Karel Gott.

Výstava začala v roce 2011 v Benátkách v rámci oslav 40. výročí Hard Rock Cafe a jako druhým místem výstavy je naše hlavní město Praha což je úžasné.

Termín tiskové konference: 11.prosince od 10.30 hod.
Místo: GALERII SEC DVORAK, Dlouhá ul. 5, Praha 1
Budeme se na Vás těšit.

 

Celkem je vystaveno 40 kusů rockenrollem inspirovaných a rockovými hvězdami vytvořených uměleckých děl vč. krásného obrazu pana Karla Gotta „Extáze sv. Terezie“ v unikátních prostorech GALERII SEC DVORAK. Výstava využívá archivních fotografií k vyprávění 40tileté historie Hard Rock Cafe." Výstava, která je otevřena veřejnosti zdarma až do 17.2.2011, zahrnuje kresby, obrazy a další vizuální díla od výše uvedených rockových hvězd. Lidé si budou moci také prohlédnout díla slavných ilustrátorů a uměleckých designérů jako jsou Robert Grossman, Peter Max, Stanley Mouse, Alan Aldridge a George Underwood.

Výstava má také charitativní podtext. Pro Českou republiku bylo vyrobeno 15 kytar, na které své umění zvětší 15 českých umělců, kytaristů a zpěváků vč. pana Karla Gotta.

Kytary budou následně vydraženy a výtěžek z jejich prodeje poputuje na pomoc vážně nemocným dětem prostřednictvím o.s. Život dětem.

Na pomoc dětem půjde také část výtěžku z prodeje sběratelských pinsetů v limitované serii Tribule To Prague.

obrobr