Zprávy 2011

19.12.2011

Benefiční galavečer Srdce pro děti přinesl na pomoc vážně nemocným dětem krásnou částkou ve výši 9.777.000,- Kč

Během slavnostního galavečera Srdce pro děti, na kterém zazpívala celá řada hvězd českého hudebního nebe, se díky laskavým divákům televize Prima, čtenářům deníku Blesk a laskavým společnostem podařilo vybrat krásnou částku ve výši 9 777 000,- Kč, která pomůže vážně nemocným dětem.

Televizní diváci mohli v průběhu večera, který moderovala Tereza Kostková s Vlastou Korcem, sledovat příběhy osmi nemocných dětí, kdy každé z těchto dětí zastupovalo onemocnění jako takové ,  např. Liduška, která prodělala v útlém dětství těžké popáleniny, zastupovala svým příběhem i další popálené děti, kterým bude z výtěžku benefičního večera pomoženo. Stejné to bylo také u ostatních medailonků: Matteo Liluashvili chlapec postižený autismem, svým příběhem pomohl také dalším autistickým dětem, Sárinka a Jakoubek, děti postižené mukopolasachyridózou pomohly rovněž dalším dětem s tímto onemocněním. Nikolka, holčička, která onemocněla nemocí „motýlích křídel“ svým příběhem pomohla desítkám dětí se stejným onemocněním. Stejný princip byl u ostatních čtyřech onemocnění.

Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně děkuje rodinám dětí, které pro benefiční galavečer medailonky natočili, zveřejnili svá trápení a tím pomohli dalším rodinám.

Celým galavečerem se prolínaly dvě linie. Tou první byl přenos vánočního koncertu z Goja Music Hall, na kterém vystoupily hvězdy jako Karel Gott, Lucie Bílá, Michal David, Ewa Farna, Petr Kolář, Jitka Zelenková, Monika Absolonová, Ilona Csaková, Dara Rolins , 5Angels a mnoho dalších. Hudební vystoupení pak doplňovaly živé vstupy z call-centra, které vzniklo v dekoracích seriálu TV Prima Cesty domů. Zasedly do něj tři desítky osobností, které po celý večer přijímaly telefonické hovory a zapisovaly si darované částky. A všichni měli velmi napilno, díky laskavým lidem a sponzorujícím společnostem se podařilo vybrat neuvěřitelných 9 777 000,- Kč.

 

 

 

Celkový výtěžek bude rovným dílem rozdělen do všech 8 onemocnění a následně  konkrétním dětem, které trpí mozkovou obrnou, autismem, mukopolysacharidózou,  nemocí „motýlích křídel“, svalovou atrofií, dětem po těžkých popáleninách, onkologickým dětem a dětem s poruchou střev. Rodiny dětí nezískají přímo finanční prostředky, ale o.s. Život dětem jim z vybraných peněz pomůcky, ošetřovací materiál, invalidní vozíčky, zdravotní kočárky a další potřebné nakoupí samo a následně na základě darovací smlouvy daruje. Rodiny obdrží pouze to, co zdravotní pojišťovny neproplácí.

 

 

 

obrobrobrobrobrobr